Бирсент Карагарен е футболист №1 на Пловдив в анкетата на „Темпо Нюз“ със спортните журналисти, Uhlsport пак подкрепи кампанията

Бирсент Карагарен бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2022 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното онлайн издание TempoNews.net.
Бившата звезда на „Локомотив” (Пловдив) и настоящ играч на ЦСКА-1948 спечели приза, със солидна разлика. В оспорвана битка за първото място 30-годишният национал събра 75 точки, цели 43 точки повече от нападателя на „Ботев“ Антоан Бароан. Френският голмайстор остана втори в класацията с 32 точки.
Третото място заслужи нидерландският ас „Ботев“ (Пловдив) Елвис Ману, събрал 26 точки.
На четвъртото място се нареди правещият добър сезон защитник на „Ботев“ Виктор Генев, със 17 точки.
Любопитно е, че едва на петото място с 14 точки, остана капитанът на „Локомотив“, трикратен и миналогодишен победител в анкетата – Димитър Илиев. Съотборникът му – хърватският титулярен вратар Динко Хоркаш, зае шестата позиция, като събра 9 точки, с една повече от капитана на „Ботев“  Тодор Неделев, който се нареди на седмото място.
По-нататък в класацията са младежкият национал на „Ботев“ Атанас Чернев с 6 точки, звездата на „Марица“ Валери Домовчийски – с 5 точки, Мартин Паскалев – с 3 точки, Ивайло Димитров и Георги Аргилашки с по 1 точка.
36 спортни журналисти от 25 медии, гласуваха тази година в шестото  поредно издание на анкетата „Футболист №1 на Пловдив“, като лично дадоха своя вот за призьорите.
В номинациите на спортните журналисти Бирсент Карагарен бе поставен от 19 “пишещи братя” на първото място, а от 7 – на второто.
Антоан Бароан пък бе определен за №1 от 9 журналисти, а в 8 бланки той бе класиран втори.
Елвис Ману на 6 места бе поставен на първата позиция и на 7 – на втората.
Нека припомним, че победителят в анкетата Бирсент Карагарен бе избран от феновете на „Локомотив“ за играч №1 за отминалата 2022 година. Отделно бързоногото крило получи и наградата “Гол на годината” за попадението си срещу ЦСКА-София при победата над “червените” с 2:0 на 8 април 2022 година.
Карагарен записва своя дебют за мъжкия национален отбор на България на 11 октомври 2019 година  в европейската квалификация срещу Черна гора, завършила 0:0.
Бирсент Карагарен е роден на 6 декември 1992 година в Асеновград. Юноша е на местния „Асеновец“ (Асеновград), където дебютира при мъжете, а през 2011 година преминава в „Локомотив“ (Пд).
В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти.
На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и обявена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.
Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за шеста поредна година, след като през 2017-та бе възродена от екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net.
В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на два пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Митко Илиев – 3 пъти поред – през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.
Анкетата на „Темпо Нюз“ за Футболист №1 на Пловдив за 2022 година отново се проведе с активната подкрепа на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари УЛШПОРТ и лично на Младен Стойчев – представител на компанията за България – Uhlsport Kempa Bulgaria – @uhlsportbg, който и други година е подкрепял нашата кампания.
„Улшпорт“ е световен производител на всякакъв вид спортна екипировка и спортни аксесоари, популярни на всички континенти.
Представителството на Улшпорт в Пловдив – Uhlsport Kempa Bulgaria облича почти всички водещи отбори в България с екипите на тази световна марка.
За контакти и повече информация:
4023 Пловдив, хотел SPS офис 410,
бул. Освобождение 3
e-mail: stmladen@abv.bg
тел./факс : 032 680 497,
моб. тел : 0878 680 457

СНИМКИ: https://lokomotivpd.com

Related posts

Leave a Comment