Кабаков и Маргаритов с нов наряд на европейското, пращат ги на мача Швеция – Словакия

Най-добрите български рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов получиха второ поредно назначение на европейското първенство по футбол, в рамките само на 4 дни. След като двамата пловдивчани бяха резервни съдии на двубоя от груповата фаза на UEFA EURO 2020 между националните отбори на Шотландия и Чехия в понеделник, днес те бяха определени за такива и в предстоящия мач Швеция – Словакия, от група Е на шампионата.
Главен съдия отново ще бъде германецът Даниел Зиберт, с помощници – неговите сънародници – Ян Сейдел и Рафаел Фолтин.
Кабаков е четвърти съдия на срещата, а Мартин Маргаритов – първи резервен асистент рефер, като и двамата наши представители са арбитрите, определени от УЕФА да заменят веднага при спешен случай или при контузия някой от титулярите.
Както е известно за първи път на това европейско първенство резервните съдии са в отделна група.
Самият втори пореден наряд на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов на този най-голям футболен форум на Европа си е голям престиж и признание за българското съдийство, коментират експерти.
Двубоят Швеция – Словакия се очаква с огромен интерес, след изненадващия нулев хикс на шведите срещу Испания в понеделник и победата на словаците над с 2:1 над Полша в първия кръг от надпреварата.
Срещата ще се играе в петък – 18 юни, от 16 часа българско време на стадиона в Санкт Петербург, но Кабаков и Маргаритов летят още днес за Русия, каквито са изискванията от УЕФА.
За делегат на УЕФА в този мач е определен арменецът Артур Азарян, а съдийски наблюдател ще бъде Мехмет Мурат Илгаз от Турция.

Related posts

Leave a Comment