Кабаков и Маргаритов с първи наряд на европейското по футбол, пращат ги на мача Шотландия – Чехия

Най-добрите български рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов получиха своите първи назначения на стартиралото европейско първенство по футбол. Двамата пловдивчани са определени за резервни съдии на двубоя от груповата фаза на UEFA EURO 2020 между националните отбори на Шотландия и Чехия.
Главен съдия на мача е германецът Даниел Зиберт, с помощници – неговите сънародници – Ян Сейдел и Рафаел Фолтен.
Кабаков е четвърти съдия на срещата, а Мартин Маргаритов – първи резервен асистент рефер, като и двамата наши представители са арбитрите, определени от УЕФА да заменят веднага при спешен случай или при контузия някой от титулярите.
Делегат на УЕФА е ирландецът Раян Пидар, а съдийски наблюдател – Яаар Уиленберг от Нидерландия.
За първи път на това европейско първенство резервните съдии са в отделна група.
Самият наряд на Георги Кабаков и Мартин Маргаритов на този най-голям футболен форум на Европа си е голям престиж и признание за българското съдийство, коментират експерти.
Срещата Шотландия – Чехия е от група D на еврошампионата, очаква се с огромен интерес и ще се играе в понеделник – 14 юни, от 16:00 часа българско време на стадиона в Глазгоу.
В същия ден, но от 22:00 часа наше време е двубоят между Испания и Швеция. В него също ще има българско участие, защото за делегат на УЕФА в Севиля бе назначена Ивета Стоянова.

Related posts

Leave a Comment