Топреферът Георги Кабаков свири финала в първия „Ден на спорта“ в Пловдивския увиверситет

Българският топрефер Георги Кабаков свири финала във футболния турнир от първия в историята на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ тематичен „Ден на спорта“. Събитието с надпревари в общо 5 дисциплини се проведе на игрищата и в Спортната зала на висшето училище.
Заедно с Кабаков беше и помощникът му Мартин Маргаритов, който освен доктор по медицина е и главен асистент в университета.
Купата на ректора спечели футболният тим на първокурсниците от специалност „Педагогика на физическото възпитание“, задочна форма на обучение. Отборът надви с 3:1 съперниците си от трети курс на същата специалност, редовно обучение.

„Чест е за мен да бъда съдия на този финал! Подхождам към всеки мач отговорно и с уважение към участниците, независимо от мащабите на състезанието“, увери Георги Кабаков, който ще съдийства битките по терените на Олимпиадата в Токио и на Европейското първенство по футбол през лятото.

Реферът в момента е докторант на Пловдивския университет в катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Педагогическия факултет.
„Спортната дейност в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ е на високо ниво, винаги ще я подкрепям“, заяви при връчването на купата ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов.
При огромен интерес преминаха и съревнованията по волейбол, стрийтбол, тенис на корт и тенис на маса.
„Това ще остане в историята! Бъдете горди, че сте първите участници“, заяви помощник-ректорът по спортната дейност проф. дпн Веселин Маргаритов, мотивирайки за добро представяне в символичен крос близо 200 студенти.
Той уточни, че за събитието е избрана датата 17 май, когато у нас се отбелязва Денят на българския спорт.

Related posts

Leave a Comment