Основно училище „Гео Милев“ с рекордните 3 отличия от националния конкурс „Учител на годината“

  • Директорът на школото Анелия Кирова със специалната награда на председателя на СБУ

Цели три отличия получиха педагози от пловдивското основно училище „Гео Милев“ от престижния национален конкурс на Синдиката на българските учители – „Учител на годината“.
Анелия Кирова, която от 8 години ръководи успешно школото, получи специална награда „Директор на годината“ от председателя на СБУ д-р Янка Такева.
Сред удостоените с приз в същата категория е и заместничката й Стоянка Йорданова.
Двете взеха отличието за своята ефективна работа като ръководители на училището, в което се обучават 98 % деца билингви.
Признание в направление „Начално образование“ получи и младият учител Боян Бодуров за своите нестандартни методи на работа да увлича децата, за които българският не е майчин език, като им поставя образователни задачи и заедно снимат кратки видеа в платформите „Тик Ток“ и „Инстаграм“.
„Много съм щастлива, че в ОУ „Гео Милев“ идват 3 приза от този 24-ти национален конкурс на СБУ „Учител на годината“. Специалната награда на председателя д-р Янка Такева за мен и за двамата колеги е заслужено признание за труда ни, за отдадеността на професията и за високия професионализъм. Заедно сме посрещнали много предизвикателства в професията. Пожелавам на всички здраве и сили да продължат напред, в трудното и благородно поприще“, коментира директорът на училището Анелия Кирова.
С трите приза в класацията „Учител на годината“, екипът на ОУ „Гео Милев“ в Пловдив, постави своеобразен рекорд по отличия за едно школо в този авторитетен национален конкурс на Синдиката на българските учители в една година, коментират специалисти.
Нека припомним, че основно училище „Гео Милев“ едно от най-старите учебни заведения на Пловдив. Намира в Стария град и се слави от години с успешно обучение чрез нетрадиционни форми на ученици, чиито майчин език не е български.
Педагозите в школото често използват нестандартни и експериментални, но ефективни преподавателски похвати, за да мотивират своите ученици билингви, обучавани в мултикултурна среда. Училищният екип е привърженик на позитивното образование.
Неформалните методи на работа в основно училище „Гео Милев“ са не само успешни, но и създават позитивна и увлекателна образователна среда. Те са добра практика за постигане на ефективна образователна интеграция не само за децата в школото, но и показват иновативни успешни форми в социализирането на ученици, растящи в двуезична среда, смятат експерти.
Традиционните награди „Учител на годината“ се организират ежегодно от Синдиката на българските учители, а заради противоепидемиологичните мерки и извънредно положение за първи път те бяха връчени с онлайн-церемония.
Освен педагозите от екипа на ОУ „Гео Милев“, с призове в класацията „Учител на годината“ са още старши учителят от ОУ „Кочо Честеменски“ Мариана Иванова, колежката й от ОУ „Алеко Константинов“ Мариана Найденова и главния учител от Математическата гимназия д-р Цветана Димитрова. Сред наградените тази година е и директорката на ДГ „Детски рай“ в Куртово Конаре. Отличените пeдагози ще получат своите специални позлатени статуетки на официално тържество в Регионалния инспекторат по образованието лично от началника му – Иванка Киркова.

Related posts

Leave a Comment