Премахват опасна пешеходна пътека в Асеновград

Община Асеновград възстанови възлова пешеходна пътека на главна улица, по искане на граждани, но предстои да премахне друга близка до нея, която е опасна. Това съобщиха за „Темпо Нюз“ експерти от общината днес.
Възстановена е премахнатата преди години пешеходна пътека на улица „Цар Иван Асен II“ – пред Районен съд – Асеновград.
Реализацията е по идея и предложение на граждани. Наскоро е разгледано от общинската комисия по безопасност на движението, която е преценила, че има възможност за възстановяване на пешеходната пътека на мястото. Очаква се доставка на знаците, указващи приближаването й, след което същите ще бъдат поставени незабавно.

Другата пешеходна пътека, която е в близост до сградата на ЕВН в града, ще бъде демаркирана. Това ще се случи, когато приключи обновяването и освежаването на хоризонталната маркировка по пътищата на Асеновград. Извършен е оглед от експерти и е установено, че пешеходната пътека там е разположена на завой, което е предпоставка за възникване на пътнотранспортни произшествия.

Промените в Генералния план за организация на движението в община Асеновград е от изключителна важност, тъй като безопасността участниците в движението – и шофьори, и пешеходци – е сред приоритетите на общинската власт.

Related posts

Leave a Comment