Община Асеновград предложи два варианта за запазване на помощното спортно игрище

Общинското ръководство проведе две срещи за разрешаване на казуса настадион „Шипка“

Заместник-кметът на Асеновград инженер Стоян Димитров, главният архитект Петко Прокопиев и експерти от общината проведоха две срещи със собственици на имоти, частично разположени на територията на помощното игрище при стадион „Шипка“ в града. Основната цел на продължаващите преговори е да се запази целостта на терена, за да може тренировките на спортистите от Асеновград да протичат необезпокоявано.

Два са възможните варианти за разрешаване на казуса с реституираните земи в посочената зона. Първият е собствениците на частта, навлизаща в самото игрище, да бъдат обезщетени, като се урегулира нов имот в пространството, разположено до съществуващата жилищна сграда там.
А именно: да се обособи площта между входа на помощното игрище (откъм стадиона), съблекалнята и къщата до нея, без да възпрепятства достъпът за ползването им. Вторият вариант е стартиране процедура по отчуждаване на земите. Това са двете единствени законови алтернативи, чрез които може да се разреши проблемът.
А частта, която попада извън зоната на помощното игрище, ще се урегулира заедно с другите имоти в ската – в посока тенис кортовете. Община Асеновград очаква собствениците да се консултират със своите юристи и да предложат варианта, който би ги удовлетворил.

Related posts

Leave a Comment