Наши футболни рефери с отлична оценка на Световното за младежи в Бразилия

Отлични оценки за съдийството още в първия си мач на Световното първенство за младежи до 17 години в Бразилия, са получили българска съдийска бригада Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков. Триото наши рефери се справиха много добре с ръководенето на двубоя от група F на шампионата между отборите на Парагвай и Мексико.
Признанието си българите са получили от дежурния делегат на УЕФА – зам. президента на БФС Михаил Касабов и от съдийския комисар на двубоя, които лично поздравили нашите арбитри за точните им отсъждания и прецизно съдийство.
Мачът между младите „ацтеки“ и парагвайците се игра на естадио „Валмир Кампело Безара“ в столицата Бразилия миналата нощ, бе много оспорван и завърши боево 0:0.
Георги Кабаков показа 4 жълти картона на парагвайците и един – на Еужениео Пизуто от Мексико в 69-тата минута.
Другите два тима в групата са Италия и Соломоновите острови, които започват малко по-рано.
След авторитетното съдийство наестадио „Валмир Кампело Безара“ се очаква Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков да получат нов наряд още във вторите мачове на груповата фаза на Световното за младежи в Бразилия.
Само 5 съдийски бригади от Европа ръководят мачове от световните финали – освен от България, в Бразилия са рефери от Швеция, Сърбия, Румъния и Латвия.

Related posts

Leave a Comment