За клуб „Клатещата се ръка“, Ботев и изпуснатите думи – коментар на Юлиян АНГЕЛОВ, в. „Марица“


Ново начало или отново отначало в Ботев? Този риторичен въпрос битува под тепетата през уикенда. Ботев загуби от Левски с 1:0 в нощта на свещениците (Judas Priest) край Гребната. В духа на децибелите, попадащи под удара на всеслушащия Валери Симеонов, треньорът на Ботев Николай Киров се изповяда пред всички фенове на жълто-черните. „Ръководството трябва да представя пред медиите нещата коректно. Вчера (б.р. – в петък) четох интервю (б.р. – на Ангел Палийски), в което нещата не бяха представени такива каквито са!“.

AC/DC имат едно страхотно парче – Let There Be Rock. Който го е слушал, знае текста, който не е – да вникне в думите: One night in a club called the Shakin\’ Hand (Една нощ в клуб, наречен „Клатещата се ръка“)/ There was a 42 decibel rockin\’ band (имаше група, която свиреше на 42 децибела)/And the music was good (и музиката беше добра)/And the music was loud (и музиката беше силна)/And the singer turned and he said to the crowd (и вокалистът се обърна и каза на тълпата): Let there be rock (Да живее рокът)!

Две години Ботев е страхотна група, която свири на 42 децибела и в родния шампионат, и в евротурнирите. Просто музиката на канарчетата беше добра и завладяваща. Чуруликането им по терените бе силно и запомнящо се. Ботев отново се превърна в тим, който много добре си знае мястото. При това, забележете – без дори да има собствен стадион.

В събота вокалистът на жълто-черните се обърна към публиката: Let there be rock (Да живее рокът)!

За да живее рокът (Ботев), трябват хора като Николай Киров, ето защо: „Аз обичам да казвам нещата такива, каквито са! Ще спомена,че миналата година по това време играехме в евротурнирите. Вижте сами – от състава, с който бяхме срещу Маритимо, ги няма 11 футболисти. Нови играчи при нас няма да има, тъй като трябва да продадем някого, за да му търсим заместник. Повечето от освободените футболисти си тръгнаха не защото не ги искам, а понеже не можем да им плащаме. Аз съм освободил само Юлиано и Димов“.

А сега накъде? Вариантите са два. Първият – спешна сбирка на шефовете, бурни дебати и освобождаването на Николай Киров. Вторият – сбирка, разговори, уточняване на позициите, обявяване на цялата истина за състоянието на Ботев към 23 юли и отново на поход към двете цели – стадиона и футбола, подвластен на жълто-черните постулати – красотата, вярата и борбата.

Първият вариант ще е ритуално харакири. Той е и най-лесен – има клакьори, които с декларация ще заклеймят треньора, който спечели две купи с Ботев, при това без инвестиции като на онзи специалист от Въгларово. Ще се намери заместник, примерно някой, който се удави в Огоста преди време с 6:0, и „фабриката за илюзии“ ще продължи да работи.

Вторият няма алтернатива. Към днешна дата Белия (крив, ляв, такъв, онакъв) е най-правилният вариант. Ако някой не разбира, тази тирада в събота се беше точно подкрепа към играчите. Защото съблекалнята на жълто-черните печели мачове, а не шефовете. Защото играчите трябва да вярват поне на треньора си, тъй като в Ботев се очертава нещо любопитно – президентът се явява в избрани медии само когато звездите му вещаят успех.

И каза Белия: Let there be rock!

Related posts

Leave a Comment