Катя Димитрова спечели убедително държавния тенис турнир „Локо 98“, бие каки с по 4 години по-големи от нея

Kate Dim_ tenis
Една от най-талантливите български млади тенисистки – 13-годишната пловдивчанка Катя Димитрова спечели убедително държавния тенис турнир за девойки 16-годишна възраст „Локо 98“ в Пловдив, от календара на федерацията.
Голямото спортно дарование, която е откритие на известния наш тенис специалист Милко Милев за пореден път триумфира в надпревари за по-горна възраст. Преди няколко месеца Катя стана №1 и в турнирите при 14-годишните и 18-годишните.
Състезателката на Локо 98 бе безапелационно на кортовете на Лаута. В целия турнир Димитрова не загуби нито сет, а на финала надигра с 6:2, 6:0 Александра Самандова от Гоце Делчев.
Миналата година ученичката в ОУ „Петър Берон” направи истински фурор, след като спечели общо 6 силни международни турнира до 12 години. Безспорният връх бе първото и място в европейското отборно първенство в Корсика. Там нашите победиха световни сили в тениса като Чехия и Беларус и постигнаха успех, невиждан в родния тенис в последните 42 години. Катя пък бе единодушно определена за МВП на турнира, след като спечели 8 победи от 8 мача. 12-годишните ни таланти пък заслужено бяха избрани за Отбор на годината в България.

Related posts

Leave a Comment