Джордан измъкна 16-та победа на „Академик Бултекс 99“ с кош преди сирената

Sempal
С решаващ кош на Джордан Семпъл секунда преди сирената Академик Бултекс грабна още една инфарктна победа – този път срещу гостуващия Спартак Плевен с 97:96 (43:20; 15:31; 24:19; 20:21) . Така пловдивският тим за пореден път доказа, че умее да печели най-завързаните мачове. С актив от 16 успеха, 6 загуби и 38 точки отборът на Асен Николов е твърдо на второто място в класирането и се нуждае от още една победа в двете си домакинства до края на редовния сезон – срещу Берое в петък и срещу Рилски спортист. При две загуби до края студентите може да изпуснат 2-то място за сметка на Берое, но нищо не може да ги измести от третото. Академик продължава да бъде непобеден в 10-те си мача у дома до момента. За студентите това бе пета поредна победа.

Академик Бултекс 99 изиграха шеметна първа четвърт, в която вкараха цели 43 точки и направиха разлика от 23 точки на съперника си. С много точнви действия в защитна и перфектна стрелба от тройката – 8 от 8, пловдивският тим буквално помете плевенчани. Гостите обаче се върнаха в мача, след като заиграха с трима високи играчи – Савич, Маринчешки и Гълъбов. Така те напълно овладяха подкошието и спряха бързата атака на домакините. В същото време далечната стрелба на пловдивчани не вървеше както в началото и постепенно Спартак изравни резултата. Мачът след почивката се превърна в игра на нерви, в който лидерството постоянно се сменяше, но Плевен не можа да направи повече от 2 точки разлика. В края треньорът Асен Николов отново извади печелившия ход. Шакир Смит изведе Академик напред с два точни наказателни удара, но Милен Дудев също бе точен при двата фаула 14 секунди преди сирената. В последната атака Джордан Семпъл успя да вкара от много трудна позиция, с което за пореден път взриви пълната зала Строител.

Домакините завършиха мача с 14 вкарани тройки от 29 опита, докато плевенчани бяха едва 6 от 24. Гостите обаче доминираха в подкошието и овладяха цели 18 борби в нападение и общо 28 повече от съперника – 50 на 22. Голям мач направи намиращият се в блестяща форма Шакир Смит, който бе най-резултатен за успеха с 30 точки и направи личен рекорд за сезона. Той записа и невероятния коефициент 33. Джордан Семпъл се включи с 20 и 9 борби, а Оскар Белфийлд имаше 17 и 12 асистенции за дабъл-дабъл. От гостите с 24 точки и 14 борби завърши Димитър Маринчешки. С 18 и 14 се отчете Милован Савич, а най-силният си мач за сезона изигра Велислав Гълъбов, който приключи с 18 и 9.

Related posts

Leave a Comment