„Дитабус“ отново подкрепи българския триатлон, продължава да поддържа свой отбор

Известната транспортна фирма  ДИТАБУС („Борера Алфа“) отново подкрепи българския триатлон. Компанията стана един от основните спонсори на държавното лично-отборно първенство по триатлон, което се проведе на Гребния канал в Пловдив.
Главен мениджър на фирмата е балканският и многократен национален шампион по триатлон и плуване Борис Танев, който от няколко месеца бе привлечен в управителния съвет на Българската асоциация по триатлон.
Освен това, Танев създаде и свой фирмен тим по триатлон – „Борера Алфа“, който дори вече има в актива си една безапелационна отборна шампионска титла  на олимпийската дистанция от 1500 плуване, 40 километра колоездене и 10 км бягане.
В отбра Боби Танев е водеща фигура и лидер, а съставът допълват Георги Цанков, който също е бивш триатлонист, и Божидар Чорбаджийски.
Иначе националът Александър Божилов от СКПСТ „Космос“ – София спечели златното отличие при мъжете на държавното първенство по триатлон в Пловдив. В надпреварата на олимпийска дистанция взеха участие рекорден брой от общо 266 картотекирани състезатели от България, Украйна, Турция и Република Северна Македония, които бяха разделени в шест възрастови групи.
Божилов заслужи убедително златото след преминаването на дисциплините плуване, колоездене и бягане с време 1:52:20.0 час. Той изпревари с 40.5 секунди сънародника си Борис Андреев от СКТ „Три Тийм“ – София, трети на 1:25.1 минута финишира украинецът Иван Шевченко. Борислав Палашев от СКТ „Палашев“ – Пазарджик, който се нареди пети в общото класиране на малко повече от три минути зад победителя, взе бронза от националния шампионат.
Гергана Стоянова от СКТ „Палашев“ – Пазарджик триумфира при жените 2:12:00.7 часа. Със среброто остана Анастасия Пейчева от СКТ „Палашев“ – Пазарджик на почти две минути, а бронза взе при Виктория Данова от СКТ „Три Тийм“ – София, която финишира на малко повече от 11 минути зад Стоянова.

В държавното първенство взеха участие атлети от 14 клуба на Българска асоциация по триатлон, като в отборното класиране на първо място завърши СКПСТ „Космос“ – София, пред СК „Триатлет“ – Баня и СКТ „Палашев“ – Пазарджик.
В състезанието взеха участие национално представени спортни клубове, членове на БАТ, както и картотекирани състезатели от Украйна, Турция и Северна Македония – всички разпределени в 6 възрастови групи и отделни стартове.
Председателят на Българска асоциация по триатлон – Драгомир Бояджиев и дясната му ръка – Борис Танев, благодариха за любезното домакинство на община Пловдив, както и на всички участници и публика.
Междувременно отборът на „Дитабус“ продължава с усилените тренировки, част от подготовката за следващите стартове.
„По-голямата част от служителите в нашата фирма са бивши спортисти, така не е чак толкова голяма изненада, че създадохме фирмен отбор и не спираме да тренираме, коментира Борис Танев, който освен шеф и главен мениджър на „Дитабус“ („Борера Алфа“).


Танев призна, че е планирал свое участие в националния шампионат по плуване за ветерани.


Още за  ДИТАБУС („Борера Алфа“) – кампанията организира всякакъв вид трансфери на български и чуждестранни фирми, на физически лица в различни браншове – бизнес пътувания, туристически гид, лов, мероприятия по заявка на клиента и др.; трансфери от и до летището.
Компанията предлага още преводачески и консултантски услуги.
„Дитабус“ („Борера Алфа“) ще ви осигури професионални шофьори с говорим английски, италиански и руски език и при необходимост езикови преводи.

За контакти: 032/ 33 95 91, 0899 96 54 33
0888 37 27 76 /за Viber и WhatsApp/

ditabus@gmail.com или boreraalfa@abv.bg

ДИТАБУС

Пловдив, ул. Околчица №8

Лице за контакти – Борис Танев

Работно време: от понеделник до петък: 9:00- 17:30

Related posts

Leave a Comment