Ивелин Попов е футболист №1 на Пловдив в анкетата на „Темпо Нюз“ със спортните журналисти

Звездата на „Ботев” (Пловдив) Ивелин Попов бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2023 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронното онлайн издание TempoNews.net.


За разлика от миналата година, този път победителят спечели убедително приза, с голяма преднина в класацията. В битката за първото място Попов събра 133 точки, с цели с 82 точки повече от вратаря на „Локомотив“ (Пловдив) Динко Хоркаш, който остана втори с 51 точки.
Третото място с 35 точки заслужи доскорошната звезда на „Локомотив“ (Пловдив) Джовани Бриани, като бразилската перла изпревари с със 7 точки екснападателя на „Ботев“ (Пловдив) Антоан Бароан, събрал 28 точки.
На петото място с 16 точки се нареди капитанът на „Локомотив“ (Пловдив) и трикратен победител в анкетата – Димитър Илиев.
Шести с 14 точки остана направилият силен сезон вратар на „Ботев“ Хидайет Ханкич, а след него с по 11 точки се наредиха съотборниците му Атанас Чернев и Самуел Акере.
Девети с 6 точки е бившият таран на „Локомотив“ (Пловдив) Георги Минчев.
Любопитното е, че място в анкетата намериха голмайсторите на “Марица” и „Спартак“ Веселин Марчев и Георги Лазаров, Християн Петров от ЦСКА-София, Евандро, Петър Андреев, Серкан Юсеин, Кристиян Колев и Ангел Лясков.
Общо 51 спортни журналисти от 35 медии гласуваха тази година в седмото поредно издание на анкетата „Футболист №1 на Пловдив“, като те лично дадоха своя вот за призьорите.
В номинациите на спортните журналисти Ивелин Попов бе поставен от 38 “пишещи братя” на първото място, а от 7 на второто.
Хоркаш пък бе определен за №1 от 10 журналисти, а в 9 бланки той бе класиран втори.
Нека припомним, че победителят Ивелин Попов е ставал 3 пъти футболист №1 на България – за 2015, 2016 и 2017 година. През това време – до 2019 година, 36-годишният атакуващ халф бе капитан на националния отбор на България.


Ето още малко от визитката му: Попето, както го наричат във футболните среди, е роден на 26 октомври 1987 година в София, юноша е на „Септември“ и „Левски“. Настоящият капитан и лидер на „Ботев“ е играл с добър успех в турския „Газиантепспор“, както и в руските елитни клубове „Кубан“ (Краснодар), „Рубин“ (Казан), „Ростов“ и „Спартак“ (Москва) и ФК „Сочи“.
В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери за Пловдив от националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти.
На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена коректна класация и обявена призовата тройка, според вота на участвалите журналисти.
Анкетата за определяне на футболист №1 на Пловдив се проведе за 7-ма поредна година, след като през 2017-та бе възродена от екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net.
В досегашните анкети на медията Тодор Неделев на 2 пъти спечели приза – през 2017 и 2018 година, а Димитър Илиев – 3 пъти поред – през 2019-та, 2020-та и 2021-ва година.
През 2022-ра година победител в традиционната класация пък стана бившият нападател на „Локомотив“ (Пловдив) и настоящ играч на ЦСКА 1848 – Бирсент Карагерен.

Related posts

Leave a Comment