Д-р Христо Грудев: Строителството на храмове е истинско духовно пробуждане

 По случай празника Петковден, Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай извърши чин на обновление и светата Литургия в обновения храм на Мулдавската света обител, носеща името на Св. преп. Петка
Митрополитът отправи и благодарност към д-р Христо Грудев, който като кмет, е оказвал подкрепа за богоугодното дело.
„Г-н Грудев, Вие сте градоначалникът, който се отличава със своята христова вяра. На всеки празник присъствате и черпите благодат, чрез която се осенява Вашия ум и се укрепват Вашите сили, за да можете да бъдете един достоен стожер на Вашия град. Асеновград е богат със своите исторически ценности, със своите културни традиции и нравствени обичаи“, каза в словото си след литургията Негово Високопреосвещенство.
От своя страна д-р Христо Грудев поздрави миряните с празника и подчерта, че благодарение на усилията, които всички заедно положиха днес светата обител е обновена.
“Много храмове се откриха по време на управлението на ГЕРБ. Почти не остана населено място, в което да няма храм.
Това дава възможност на хората да бъдат по-уверени и по-силни в Божията подкрепа. Иска ми се строителството на храмове да се превърне в истинско духовно пробуждане, пробуждане и на нашите помисли и действия, на християнските ценности”, каза още кандидатът за кмет от ПП ГЕРБ д-р Грудев.
На богослужбата присъстваха още кандидати за общински съветници от ПП ГЕРБ, архонтът на Пловдивска митрополия Георги Гергов, Вакрил Запрянов – ктитор на храмове, общественици, офицери от военното поделение в Асеновград.

Related posts

Leave a Comment