17-годишен гений е най-младият служител на НАСА

6Vunderkind

Седемнадесет годишен американец е най-младият служител на американското космическо управление НАСА, пише в. „Кориере дела сера“, цитирана от БТА.
Моше Кай Кавалин е роден в семейството на тайванка и бразилец в град Сан Габриел в щата Калифорния. На 11 години той завършва колеж, а четири години по-късно завършва математика в Калифорнийския университет в Лос Анджелис.

Тази година записал магистърска програма по киберсигурност в университета Брандейс в района на Бостън. В НАСА работи в отдела за разработване на технологии за следене на самолети и дронове.

Моше ще издаде в скоро време и втората си книга, в която разказва, че е бил обект на тормоз от страна на връстниците си заради това, че е различен от тях. В края на годината той ще се сдобие и с разрешително за пилотиране, а е и шампион по източни бойни изкуства.

Родителите на Моше разказват, че на 4 месеца той започнал да говори, а после и да учи в къщи под грижите на майка си. На 7 години го записали в колеж, защото той вече се справял тригонометрията.

Моше планира да изкара втора магистратура по бизнес администрация и после да основе собствена компания за киберсигурност. Сега с нетърпение очаква да стане на 18 години, за да може да вземе шофьорска книжка.

Related posts

Leave a Comment