Български рефери ще ръководят 1/8-финал на Световно по футбол


След отличните им оценки от съдийството в мачовете от груповата фаза Парагвай – Мексико и Чили – Южна Корея, българските рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков ще ръководят 1/8-финал на продължаващото в Бразилия Световно първенство по футбол за младежи до 17 години.
Съдийската комисия на ФИФА отново се довери на тримата наши топсъдии, като им повери заплетения двубой от елиминациите между Аржентина и Парагвай.
Срещата ще се играе на 8 ноември рано сутринта – в 1 часа след полунощ българско време, на естадио „Барадао“ във Витория.
Мачът е възлов за двата отбора за класиране на 1/4-финалите от младежкия шампионат на Планетата и се очаква да бъде изпълнен с много напрежение, защото се счита за едно от традиционните дербита на Южна Америка, смятат специалистите.
Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков са тръгнали още днес за бразилския щат Еспирито Санто, чиято столица е Витория.
Любопитното е, че на българските рефери им се налага отново да пропътуват близо 1300 км, защото те са отседнали  в столицата Бразилия, а през уикенда ръководеха мача Чили – Южна Корея от група С, който също се игра във Витория.
Така за 4 дни триото наши рефери ще пропътуват над 5000 км, за да ръдовоят общо 3-те си мача досега от Световното първенство в Бразилия.

Related posts

Leave a Comment