Новите предизвикателства на съвременната журналистика обсъждат медиите на национална конференция „Перспектива 2020“, в рамките на Digital EXPO

Фалшивите новини и дезинформацията ни заливат всеки ден в огромния информационния поток както в медиите, така и в социалните мрежи.
Каква е ролята на пропагандата за формиране на общественото мнение.  Има ли информационна война и дали съвременната журналистика служи на истината?

Добрите новини срещу лошите. Истината срещу фейк нюз. Как да бъдат различени?
Всичко това ще обсъждат цял ден – на 23 септември т.г, представители на близо 100 национални и регонални медии, PR и маркетинг специалисти и медийни експерти, по време на националната конференция за медии ,,Перспектива  2020, в рамките на Седмицата на дигиталните технологии – Digital EXPO.

В пъривя 70-минутен панел трите модула от конференцията  ,,Перспектива  2020“ ще бъдат дискутирани иновациите в съвременната журналистика, новите тенденции в развитието на журналистиката, мултимедийната, мобилната и робот-журналистика и съвременните технологии и съвременната медиасистема, подкастът – поглед отвътре.
Във втория панел ще бъдат участниците ще се спрат на темите за комуникационната конвергенция на журналистиката, рекламата и PR – взаимодействие или противодействие; интегрираните комуникации: кризисният PR, бранд журналистиката като ново направление в маркетинга  и възможностите на рекламните и имиджови комуникации в постиндустриалното общество.

В третия дискусионен панел медиите и експертите ще обсъждат пропагандата, фалшивите новини и информационната война и ролята им във формиране на общественото мнение и дали съвременната журналистика служи на истината.

„През последните години съвременната журналистика е изправена пред криза, която заплашва съществуването на професията. Журналистите ежедневно се сблъскват с злоупотреби в дигиталната сфера и трябва не само да преосмислят връзката между медиите и политиката, но и да продължат да се противопоставят на агресията и омразата, които нарастват с всеки изминал ден“, коментират медийни експерти, които ще бъдат модератори на предстоящата конференция.

Домакин на мащабното събитие Bulgarian Digital Week 2019 ще бъде Международният технически панаир – Пловдив, а основен организатор – една от водещите компании в бранша Интернет Медия Груп, със солидната подкрепа на известната дигитална агенция SEOMAX.

Bulgarian Digital Week 2019 ще се проведе от 23 до 29 септември тази година в рамките на международното изложение.  В рамките на 6 дни фирмите могат да участват с щанд и да презентират своите продукти и услуги и ще демонстрират възможностите които дигиталната трансформация отваря на компаниите в съвременния свят.

 

Related posts

Leave a Comment