Нов голям престиж: Кабаков, Маргаритов и Вълков ще свирят на Световно по футбол

След отличните оценки на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Диян Вълков на ръководения от тях полуфинал от Европейското първенство по футбол за младежи в Италия между Испания и Франция /4:1/, тримата български съдии получи ново голямо признание. Кабаков, Маргаритов и Вълков ще ръководят мачове от Световното първенство за юноши до 17 години в Бразилия.

Триото наши рефери вече са включени в нарядите на ФИФА за юношеския шампионат на Планета, узна „Темпо Нюз“ днес по свои канали. Престижът за българското съдийство от този избор е  изключително голям, защото триото наши рефери са били предпочетени от високопоставени хора измежду 80 съдийски тройки от целия свят. Световното първенство за юноши до 17 години в Бразилия ще се проведе от 26 октомври до 17 ноември.

Само 5 съдийски бригади от Европа ще ръководят мачове от световните финали – освен от България, за Бразилия ще пътуват рефери от Швеция, Сърбия, Румъния и Латвия.

На Световното първенство ще бъдат използвани и 17 видео асистент рефери.

Нека припомним, че Кабаков, Маргаритов и Вълков се справиха безупречно със своите задължения и получиха много похвали от медии и специалисти за отличното си представяне по време на цялия европейски шампионат на Апенините.

Related posts

Leave a Comment