Огромен престиж: За първи път български рефери свирят полуфинал на Европейско по футбол

Кабаков, Маргаритов и Вълков ще ръководят 1/2-финала Франция – Испания на еврошампионата за младежи в Италия   

Нов огромен престиж за българското съдийство: Международните ни рефери Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков са определени да ръководят мач от полуфиналната фаза на продължаващото в Италия Европейско първенство по футбол за младежи до 21-годишна възраст.
На нашите съдии ще им бъде поверен „сблъсъка на големите“ на 27-и юни между Франция и Испания в единия полуфинал от еврошампината, съобщи информационна агенция „Темпо Нюз“.
Срещата в четвъртък е от 21 часа българско време на стадиона в Реджо Емилия  и ще бъде предавана пряко в ефира на БНТ 3.
До този престижен наряд на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков се стигна след отличните им оценки, които са им били данени в ръководените от тях два мача от груповата фаза от първенството Дания – Австрия /3-1, /миналия четвъртък, и Франция – Румъния /0-0/ снощи.
Триото наши рефери са били специално поздравени за авторитетното им и безупречно съдийство късно снощи лично от шефа на съдиите в УЕФА – италианеца Роберто Розети, който бе съдийски наблюдател на срещата Франция – Румъния. Строгият италианец  лично искал да се увери в качествата на българите и затова бил пратен за съдийски наблюдател за този мач.
Веднага след двубоя, сеньор Розети обявил на Кабаков, Маргаритов и Вълков, че те остават на Апенините, заради представянето им досега в груповата фаза и са селектирани като една от двете съдийски бригади за наряд в следващата фаза – елиминациите на финалите в Италия.
Самото участие на Георги Кабаков, Мартин Маргаритов и Деян Вълков на финалите на Европейското младежко първенство е голям престиж за българското съдийство, а даването на наряд за такъв тежък полуфинал като Франция – Испания си е вече чудо, защото българи досега не са свирили мачове на Европейско първенство, отбелязва водещият спортен ежедневник в Италия „Куриера де ла спорт“.
И във френския, и в испанския тим блестят някои от бъдещите млади звезди на световния футбол.

Related posts

Leave a Comment