Експерти от Агенция за регионално развитие продължават своята серия от обучения за младежи от региона

Серията от обучения за младежи, които стартира Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия /АРР БЦ МСП/, ще продължат през този и следващия месец в Пловдивския регион. Обучителните семинари ще бъдат организирани по проекта „МINERVA  –  Младежка заетост за европейско културно наследство“, по сектор КД 2, от програмата Еразъм +. Това съобщи за „Темпо Нюз“ Велизар Петров, изпълнителен директор на Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия.
В обученията ще се включат студенти, ученици и безработни младежи от Пловдив и региона.
Основни теми на обучителните модули ще бъдат свързани с обмяна на културно наследство чрез традиционни обичаи и мотивацията на младите да работят в областта на културното наследство.
Презентациите ще бъдат по темите: Какви умения да имаме и как да се държим по време на успешно интервю за работа, как да търсим свободни работни места за работа в областта на културно-историческото наследство, как се управляват проекти, какво е проектен цикъл и каква е разликата между проект и процес, както и комуникационните умения, уточни , предизвикаха голям интерес и много дискусии.

Специално място ще бъде отделено на град Пловдив – като голямо културно средище на Балканите и най-стария жив град в Европа и инициативата Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

По време на обученията ще бе представена и информационната система за оценка на компетенциите на работната сила в България  – МyCompetence – продукт, създаден в рамките на проекта „Разработване и внедряване на информационна система за оценка на компетенциите на работната сила по браншове и региони” (ИСОК), осъществяван от Българска стопанска камара (БСК) в партньорство с КНСБ и КТ „Подкрепа“, с финансовата подкрепа на Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Related posts

Leave a Comment