Ученици от иновативното ОУ „Елин Пелин” демонстрираха по забавен начин своите знания и умения във „Вечер на иновациите“

По много забавен иновативен начин демонстрираха своите научени знания и умения учениците от основно училище „Елин Пелин” в Пловдив. Това стана по време на специална „Вечер на иновациите“, организирана от ръководството на школото на сцена в залата на кметството на пловдивския район „Западен“. Залата бе препълнена от родители, гости, медии, както и част от кметското ръководство.
„Вечерта на иновациите“ бе озаглавена „Я, виж, копче!“, като сценарият на иновативния ролеви урок бе изготвен от учителката по Български език и литература и история – Елена Грозданова.
Любопитният сценарий включваше една случайна находка от група ученици – копче от мъжки балтон, а в хода на представлението участниците показаха как уж една такава „случайност“ може да „отвърже“ поредица от лавинообразни знания по почти всички предмети в учебната програма, които те разкриха пред публиката.
Децата изнесоха стегната, но богата програма, поднесена като игра и забавление, а техните песни и танци дадоха допълнителен заряд на тържеството.

„И друг път сме показвали как децата от нашето училище усвояват учебния материал с иновативни практики и нетрадиционно обучение. Новите съвременни методики на обучение и нетрадиционно усвояване на учебния материал са задължителни, за да провокираме интереса на учениците в съвременното общество на дигитализация и цифровизация“, коментира директорът на основно училище „Елин Пелин“ Татяна Вангелова – Ние сме признати за иновационно училище и сме длъжни да разчупим рамките, да мислим и показваме нови съвременни практики, и нетрадиционни форми на обучение“.
След събитието учениците представиха пред всички уникални макети на измислени крепости и замъци, къщички на чудесата с градини и паркове на бъдещете, които са изградили сами специално за тържеството.
Директорът на основно училище „Елин Пелин“ Татяна Вангелова пък награди тримата от най-добрите ученици, заслужили награда с активното си участие в любопитната иновация.

 

Related posts

Leave a Comment