Олимпийски шампион се готви в „Колодрума“ в Пловдив за световно по колоездене

Единственият параолимпийски шампион в историята на Румъния – Едуард Новак, избра спортна зала „Колодрума“ в Пловдив за своята финална подготовка за Световното първенство на писта. Шампионатът на планетата по пистово параколоездене ще се проведе от 14 до 17 март тази година в колодрума в холандския град Апелдорн.

Новак провежда едномесечен подготвителен лагер в Пловдив и тренира на „Колодрума“ под ръководството на своя дългогодишен италиански треньор  Кристиано Валопи. Румънският здравеняк тренира интензивно ежедневно, често по 3 пъти на ден под строгия поглед на взискателния италианец.

Небезизвестният Валопи е бивш треньор на Италия на писта по време  на три поредни олимпиади, както и на Световните първенства от 1996 до 2012 година. В тези спортни форуми негови бегачи спечелиха половин дузина златни медали, включително и този на Едуард Новак през 2012 година.

Освен активен състезател, Едуард Новак е президент на румънската федерация по колоездене. Миналата година той остана очарован от условията, които предлага Пловдив, като изрази задоволство от гостоприемството и добрата организация, която създава екипа на спорта зала „Колодрума“. Това стана по време на националния шампионат на Румъния на писта, който се проведе в Пловдив.

Вчера Новак проведе преговори с ръководството на колодрума и тазгодишното държавно пистово първенство на Румъния отново да се проведе в Пловдив. Това сподели Галина Китена – директор на многофункционална спортна зала „Колодрума“. Тя добави, че двете страни бързо са стигнали до съгласие и предстои подписване на договор.

Related posts

Leave a Comment