Тодор Неделев отново е футболист №1 на Пловдив в анкетата на „Темпо Нюз“ със спортните журналисти


Звездата на Ботев Тодор Неделев бе определен единодушно за най-добър футболист на Пловдив за 2018 година, в анкетата на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронният сайт TempoNews.net със спортните журналисти.
Националът събра 134 точки като убедително  изпревари втория в класацията Димитър Илиев от Локомотив Пд, който остана втори с 41 точки.
Така Тошко грабна отличието за втора поредна година, след като спечели званието и през 2017-а година, когато беше анкетата бе възстановена.

Третото място, според вота на спортните журналисти, окупира вратарят на Ботев Даниел Кайзер, събрал 29 точки.
Полякът, който е първият чужденец намерил място в тройката на традиционната анкета, изпревари с малко своя съотборник в Ботев Кристиан Димитров.

Награждаването на Футболист на Пловдив за 2018-та година се проведе отново в Студио 1 на радио Пловдив, като церемонията бе излъчвана на живо и онлайн от 6 медии.

В анкетата на Темпо Нюз за определяне на футболист №1 на Пловдив на годината се включиха 47 журналисти от 26 медии, както и представители от пресслужбите на пловдивските клубове – ФК Ботев, Локомотив Пд, Спартак и Марица.

На базата на предложенията и мненията на журналистите бе направена класацията и избрана призовата тройка, според техния вот.

В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието бе те в момента да са действащи журналисти.

Тазгодишната анкета „Футболист на годината 2018“ бе организирана отново от информационна агенция „Темпо Нюз“ и сайта ТеmpoNews.net, с активната подкрепа на радио Пловдив, на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари Uhlsport, в лицето на Младен Стойчев – представител на компанията за България, както и на Зоналния съвет на БФС-Пловдив.

ЕТО ПЪЛНАТА КЛАСАЦИЯ

 1. Тодор НЕДЕЛЕВ –  134 точки
 2. Димитър ИЛИЕВ – 41 точки
 3. Даниел КАЙЗЕР – 29 точки
 4. Кристиян Димитров – 23 точки
 5. Стивън Петков – 12 точки
 6. Серкан Юсеин – 11 точки
 7. Анте Аралица – 8 точки
 8. Лъчезар Балтанов, Мартин Луков и Тодор Тимонов – 5 точки
 9. Бирсен Карагерен – 3 точки
 10. Д жонатан Перейра, Стивън Езе – 2 точки
 11. Даниел Спасов, Асен Георгиев, Данчо Минев, Антонио Вутов – 1 точка

Снимки:
Любомир Аргиров, Пловдивски новини

Related posts

Leave a Comment