Деца от Куклен стягат Коледна изложба в своя „Творческа работилница“


Талантливи децата от Куклен подготвят голяма Коледна изложба в своята „Творческа работилница“, реализираща се по проекта „Всички заедно – за по-добро образование и здраве“  на Програма ЗОВ.
Проектът се изпълнява успешно от Социална фондация „Инди-Рома 97“, чийто експерти работят ударно в месеците преди декември, научи Пресцентър ПЛОВДИВ.

Освен задължителните часове по български език, децата и учениците от ромската общност в Куклен участват в нетрадиционни извънкласни форми и често прекарват времето си след училище и в почивните дни в така наречените „творчески занимални за весели занимания и забавления“.
„Децата от Куклен пеят, рисуват и усърдно изработват предмети, всичко това е част от трескавата ни подготовка не само ежегодната ни Коледна изложба, но и за Коледните и новогодишни празници. – обясни Вили Маринова, експерт във фондацията –  Те сръчни като джуджетата на Дядо Коледа, а с подкрепата на своите майки и баби и с моя помощ в ръцете им оживяват чудни приказни герои, елхички, коледни играчки и какво ли още не“, каза още  г-жа Маринова.
После учочни, че тази година традиционната Коледна изложба ще се открие празнично на 20  декември от 11.00 часа в офиса на Социална фондация ”Инди-Рома 97”  в Куклен, като всички са поканени на празника.

Като награда за старанието и чудесата, които творят в „Творческата работилница“ децата заслужено са получили и изненадващ нетрадиционен подарък – посещение на постановката на Пловдивския куклен театър ”Педя човек – лакът брада”, която предизвикала голям техен интерес сред тях.

В началото на този месец пък  специалисти от Здравната инспекция в Пловдив са гостували на  Обединено детско заведение  „Приятели” в  Куклен, по покана на Вили Маринова.
Под формата на ролеви игри и забавления гостуващите екперти са изнесли беседа на тема ”Здравословното хранене”.
До края на годината на децата в Куклен им предстоят още много забавления и вълнуващи мигове в очакване на Дядо Коледа, обеща г-жа Маринова.

ГАЛЕРИЯ ОТ СНИМКИ

Related posts

Leave a Comment