Ученици от пловдивското ОУ „Васил Петлешков“ спечелиха престижен конкурс на Cartoon Network


Престижно първо място на националния конкурс на любимия детски телевизионен канал Cartoon Network  „Имаш силата – бъди приятел“ спечелиха ученици от пловдивското основно училище „Васил Петлешков“.

В жестока конкуренция на над 130 класа от цялата страна, талантливите млади пловдивчани от 6 „А“ клас на школото останаха недостижими в състезанието за дизайн на най-интересна и атрактивна щампа за тениска, вдъхновена от приятелството. Проектът е реализиран под ръководството на учителят им по изобразително изкуство Иван Попов и с подкрепата на с преподавателката Ивайла Димитрова.

Надпреварата на тв канала Cartoon Network е с благородна кауза и има за цел да подкрепи световната борба с кибертормоза.
Конкурсът на Cartoon Network стартира на 20 септември и приключи на 19 октомври, когато специално жури избра победителите.

Кампанията „Имаш силата – бъди приятел“ показва на децата и тийнейджърите как да общуват помежду си без агресия, как да бъдат добри едни с други, което ще ги направи и много по-успешни личности и хора. Именно затова в иниицативата се включи и известният български влогър Стан – Станислав Койчев (inStanT), който сподели специален влог, посветен на приятелството.

Състезанието се проведе между класове, съставени от деца на възраст между 5 и 15 години. Те изпращаха своите дизайни при партньорите от електронния портал „Първите 7“. То има за цел да подкрепи инициативата, която разпознава съвременните проблеми, свързани с кибертормоза и дава на децата и родителите необходимите инструменти за справянето с тях.

„Учениците от  пловдивското основно училище „Васил Петлешков“, отличени на първотомясто в състезанието, ще получат видео проектор за своята класна стая, тениски с печелившия дизайн. Те ще имат и спеицална среща с обичаните влогъри Стан и Стефи. А всяко едно дете ще получи и подаръци с любимите си анимационни герои“, обясниха организаторите.

На второ място е класиран е дизайнът на  6-ти „А“ клас от Национално училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ в Русе с преподавател Теменуга Златева, а на трето са 6-ти „В“ клас  от СУ „Христо Ботев“ в  Кубрат, с преподавател Цветомира Стефанова.


Специалната извънредна награда пък ще получат и учениците от 2-ри „Б“ клас от пловдивското ОУ „Васил Левски“, с преподавател Калинка Русалова.

Кампанията се провежда за четвърта поредна година в България.
Партньори на инициативата са Център за безопасен интернет, сайтът Първите седем, Българско национално радио,  Асоциация „Родители“ и влогърът inStanT.

ВИЖ ПОВЕЧЕ:

http://budipriatel.cartoonnetwork.bg/#/meet-celeb 

http://purvite7.bg/imash-silata-bdi-priyatel/ 

Related posts

Leave a Comment