ДИТ и „Царско село“ с по 2 отбора на четвъртфиналите на „Пловдив къп“, ВЕЛД ще играе за 5-тото място

Столичните футболни академии ДИТ и „Царско село“  класираха по 2 свои отбора на четвъртфиналите от силния международен турнир по футбол на „Пловдив къп“ за деца до 12-годишна възраст, който продължава в града. Това стана известно днес, след изиграване на мачовете от груповата фаза за престижната надпревара, организирана и инициирана от бевшият футболен национал Гено Добревски и екипа на неговата Футболна академия ВЕЛД.
ДИТ и „царистите“ успяха да пласират тимовете си на четвърфиналите както в групата за деца, родени 2008 година, така и в тази за деца, родени 2007 година.

В тима на ДИТ се отличава с добрите си изяви и техника малкият син на Гено Добревски – Елиан.
Талантливи и отлично селектирани столичани разгромиха днес ”Ботев” Враца с 5-0, а домакините от ВЕЛД изненадващо загубиха от старозагорския “Берое” с 0-4 и така отпаднаха от четвъртфиналите.
Малките лъвчета на треньора Аби Коледарев сякаш прегоряха в битката, не можаха да издържат на напрежението и макар, че им трябваше само една точка, за да продължат напред. Така ВЕЛД ще играе в спора за 5-тото място от турнира.
Тимът на Локомотив Пд също се промуши до четвърфиналите в тази група за деца, родени 2007 година. Същото в тази възраст обаче не можа да стори „Ботев“,  който остана трети в групата и отпадна по голова разлика – само с един гол повече.
В тази възрастова група на четвърфиналите закономерно се класираха най-добре представящите се досега тимове на Царско село и Ботев Пд .
Малките „канарчета“ на треньора Димитър Пашев разбиха с 5:2 „царистите“ днес в груповата фаза, и направиха  сериозна заявка за шампионската титла в турнира.

Ето резултати от днешния трети състезателен ден

група за деца, родени 2007 година

ФК ”Славия”Сф-ФК ”Ботев”Вр 5-1
ФК ”Дунав”Рс-ФК ”Ботев” Пд 1-4
ФА ДИТ – ФК ”Пловдив Сити” 0-0
ФК ”Арес”-”Нефтохимик” 0-1

– на четвърфиналите се класират
Царско село
Славия
ДИТ
Локомотив Пд

група за деца, родени 2008 година

ФК “Арес”-”Беласица”Струмица 2-1
ФА ДИТ – ФК”Ботев” Вр 5-0
ФА ВЕЛД – ФК“Берое” Ст.Загора 0-4
ФК”Ботев”Пд – ”Царско село” 5-2

– на четвърфиналите се класират
Царско село
ДИТ
Ботев
Берое

Related posts

Leave a Comment