Елитни македонски школи и 18 български тима се пускат в турнира на Гено Добревски за „Пловдив къп“


Елитните македонски школи „Беласица“ – Струмица и ФК „Скопие скупи“, потвърдиха днес участие и пристигат за старта на големия международен футболен турнир „Пловдив къп“ за деца до 12-годишна възраст. Надпреварата започва утре сутринта и се организира от бившия национал и бивша звезда на „Ботев“ (Пд) Гено Добревски и екипа на неговата Футболна академия ВЕЛД.

Състезаниетно е за малки таланти, родени през 2007 и 2008 година и е част от календара на вече утвърдената от Българския футболен съюз национална програма за подготовка на малки футболисти до 12-годишна възраст – Футбол 7 и Футбол 9. Всички мачове ще се играят на терените на спортен комплекс Футболна арена ВЕЛД на Гребната база.

Освен македонците, домакините от ВЕЛД и пловдивските Ботев и Локомотив, турнирът ще събере под тепетата представители на елитни футболни школи в България като столичните Славия, ДИТ, Арес, Локомотив Сф и Царско село, Нефтохимик – Бургас, Ботев – Враца и Берое.
В него ще участват общо 20 отбора – по 10 за двете възрастови групи – набор 2007 и 2008, като тимовете ще бъдат разпределени в общо 4 предварителни групи.

Двата пловдивски тима – ФК ”Пловдив Сити” и „Локомотив” /родени 2007 год./ ще имат честа да открият турнира с първия мач сутринта от 11,30 часа в първия състезателен ден. Веднага след тях от 12.45 часа излизат столичните ”Славия” и ФА ”Царско село”, от 14 часа е мачът ”Нефтохимик” – ФА ”ДИТ”, а от 15 часа  ”Ботев” Пд – ФК ”Ботев” Враца.

В надпреварата при набор 2008-ми първият мач е също от 11.30 часа, но на съседния терен на „ВЕЛД“ между   пловдивския ”Ботев” и македонския ”Беласица” – Струмица. След тях, от 12.45 часа излитат македонският ФК ”Скопие скупи” и ”Берое”.

„ Интересът към състезанието наистина нарастна много, сами разбирате обаче, че не можем да приемаме заявки до безкрай, защото така турнирът трябва да се продължи един месец“, коментира главният му организатор, инициатор Гено Добревски. – Първите отбори пристигат още довечера, очакваме качествени мачове и много емоции за родителите и децата“.

 

Related posts

Leave a Comment