Гено Добревски прави голям национален футболен турнир „Пловдив къп“, събира 20 водещи елитни детски школи


Голям национален футболен турнир „Пловдив къп“ за деца до 12-годишна възраст организира бившият национал и ексзвезда на „Ботев“ (Пд) Гено Добревски и екипът му от неговата Футболна академия „ВЕЛД“.
Надпреварата е за малки таланти, родени през 2007 и 2008 година и е част от календара на вече утвърдената от Българския футболен съюз национална програма за подготовка на малки футболисти до 12-годишна възраст – Футбол 7 и Футбол 9. Турнирът стартира в четвъртък (1 ноември) и ще приключи в неделя (4-и ноември), когато от 10 часа е мачът за третото място, а от 11 часа е финалът.
Всички мачове ще се играят на терените на спортен комплекс Футболна арена „ВЕЛД” на Гребната база.
Интересът към състезанието е много голям, до началото му се очаква да пристигнат и отбори от чужбина, довериха организаторите.
Освен пловдивските Ботев и Локомотив, турнирът ще събере под тепетата представители на елитни футболни школи в България като столичните Славия, ДИТ, Локомотив Сф и Царски село, Нефтохимик – Бургас, Ботев – Враца и Берое.
В него ще участват общо 20 отбора – по 10 за двете възрастови групи – набор 2007 и 2008, като тимовете ще бъдат разпределени в общо 4 предварителни групи.

„Това е едва второто издание на този турнир и е радващо, че интересът към него стана толкова голям, още повече че тази програма за Футбол 5, 7 и 9 вече набра скорост у нас.
За нас е важно да създадем подходящи условия, при които децата в ранна възраст да покажат своите умения и качества в една специфична и много атрактивна разнородност на футболната игра. Очакваме качествени мачове и много емоции за родителите и децата“, коментира Гено Добревски, който отново е основен организатор и домакин на надпреварата. Той допълни, че е щастлив, че неговата амбиция турнирът да стане традиционен и мащабен вече се превръща в реалност.

Related posts

Leave a Comment