Глей как се праи – коментар на Митя ИВАНОВ, БНТ

Какво толкова е станало, че Германия се е провалила с гръм и трясък на това Световно… Чудо голямо!…
Да не ти вдигнат заплатата, ако беше продължила на елиминациите, ще каже жена ми… И ще бъде права, този път…
Освен това, селекционерът на Бундестима Йоахим Льов почти сигурно ще остане начело, независимо от срама. За това намекнаха в един глас първо шефът на немската футболна централа Райнхард Гриндел, а след това и тийммениджърът на германския тим Оливер Бирхоф.
Т.е. за тях няма никаква драма…

„Още преди Световното първенство знаехме, че трябва да има промени. Дискутирахме с цялото ръководство и анализирахме всичко подробно. Обсъдихме кой е най-добрият кандидат за поста начело на Германия и се спряхме на Льов. Така, че не очаквайте промени“, отсече Гриндел.
И многозначетелно допълни: „Да, имаше носталгия от спечелената стетовна титла през 2014 год. Но по време на турнира за Купата на Конфедерациите се видя, че имаме много силен и способен млад състав. Точно тогава решихме, че Йоахим трябва да продължи работата си с отбора и удължихме договора му до 2022 год. Все още вярвам, че той трябва да продължи да работи с нас и да остане на поста си“, заяви Райнхард Гриндел.

Тийммениджърът на германския състав Оливер Бирхоф изрази подобно мнение. „Объркването и разочарованието в целия ни отбор е огромно. Но това е футболът, трябва да приемем случилото се. Явно усилията ни не се оказаха достатъчни. Сега не е моментът да правим анализ на всеки по отделно, но аз вярвам, че Йоги Льов ще продължи да работи с нашия отбор“, заяви Бирхоф.
„Вярваме, че след Мондиала този отбор ще премине през преходен период. Вярваме също, че няма по-подходящ от Йоги Льов, който да се справи със ситуацията“, допълни още Гриндел.

Ясно, точно, уверено…  Независимо от всичко Йоги получава вот на доверие и остава.  Някой нещо да не е разбрал?

Виждате ли обаче каква съпричастност, какво разбиране и колегиалност демонстрират германците.  Гледате ли как се прави в цивилизованите европейски футболни държави…. Никой никого не плюе, няма нападки или публично вадене на кирливи ризи.
Глей как се праи – както би отбелязал любимецът на тийнейджърите Криско. Да, да – точно така се прави, бе хора – с търпение, доверие и хладнокръвие.
Не забрявайте, че Германия е най-силна, когато губи. Това, че немската машина е проскърцала в Русия, не е толкова страшно.
Помнете ми думата, че на следващото Световно германците ще стигнат поне до полуфиналите, за да не кажем и до финал.
Защото в Германия се мисли с един ход напред. Така е от време оно..
Отдавна  хората си имат свое ноу-хау във футбола, което сега ще си го приложат, за да се вдигнат. Техният провал, ще бъде началото на техния ренесанс, бъдете сигурни…

Немците сигурно вече са си видели грешките… Като например тази с десетината натурализирани чужденци, за които германският дух за борба до последно явно отдавна се е изпарил…
Ако все още не са направили своя анализ  ще го направят, ще сменят целия отбор и пак и ще изгреят на хоризонта.

Целият свят сега е полудял, че Германия се срина в Русия.  Но за провала най-много като че ли в момента страдат не босовете на германския футбол, а немските пивовари, които са пред фалит, въпреки че до вчера пресмятаха печалбите от продажбите и потриваха доволно ръце.
Та не е ли всяко чудо за три дни – българският народ го е казал….

Related posts

Leave a Comment