Омбудсманът откри новата учебна година в пловдивското иновативно училище „Елин Пелин“


С много музика, песни, танци и настроение стартира новата учебна година в ОУ „Елин Пелин“ в Пловдив. Лично общественият посредник на Пловдив Борислав Стаматов бе дошъл да открие празника и да даде старт на учебния процес в признатото за иновативно пловдивско школо.
Освен омбудсманът, официален гост на тържественото откриване на учебната година бе и доц. Стефан Шилев – директор на Регионалния инспекторът по опазване на околната среда, който не пропусна да отбележи че ОУ „Елин Пелин“ е единственото еко училище в район „Западен“.


Традиционното тържество бе открито с посрещането на знамената и с приветствени слова на родител и поздрав на директора на училището – Татяна Вангелова. Нейните ученици се бяха постарали с богата програма, с която създадоха празнично настроение у всички присъстващи.


Със стихчета се бяха подготвили и първокласниците, които тръпнеха да влязат в класните си стаи. Учениците от пети клас дариха първокласниците с китка здравец и им връчиха „ключа на знанието“ – знак за приемственост между начален и прогимназиален етап.

Ученик седмокласник от школото обаче изненада традиционния сценарий като произнесе специална клетва на учениците.
Така новите членове на голямото елинпелиновско семейство се заклеха да бъдат достойни представители на своето школо.
Празникът продължи с поздравителни адреси и програма с нови песни, танци и веселие.


Преди първия звънец да удари и учениците да влязат в класните стаи, в небето полетяха 60 балона, пуснати от малките ръчички на първолаците, поели приятелската ръка на петокласниците, които ги въведоха в училището под звъна на камбанката.
„Началото на учебната година е много важен ден, защото символизира почитта на българите към образованието, духовността и културата. Желая на всички ученици една успешна година, бъдете здрави и силни, за да  преодолявате с лекота всички предизвикателства, обърна се към присъстващите директорът на школото Таня Вангелова.

„Скъпи ученици, Вие сте нашето бъдеще, бъдете успешни, за да се гордеем с Вас. На вашите учители желая здраве, мъдрост и сила, за да предадат успешно знанията, които трябва да усвоите. Уважаеми родители, бъдете до децата си, подкрепяйте ги по нелекия път на знанието, за да изградим всички заедно едно по-добро общество и държава. На добър час на всички!“, каза пък в приветствието си омбудсманът на Пловдив Борислав Стаматов.

Related posts

Leave a Comment