Триатлонистите на „Три Екстрийм“ се върнаха с 5 медала от държавното в Камчия


С шампионска титли, с три  вицешампионски и един бронзов медал се завърнаха триатлонистите на пловдивския „Три Екстрийм“ от държавното първенство по триатлон – основна дистанция. Надпреварата се проведе в Камчия при голям интерес и завидна масовост, като в нея се пуснаха всички 18 клуба от страната, както и състезатели от балканските страни.

В силната конкуренция на най-добрите наши триатлонисти от София, Плевен, Стара Загора, Пазарджик и Баня, Стелла Грънчарова спечели златните медали и държавната шампионска титли при момичетата, а Христо Панев и Стилиян Дечев изковаха сребърните медали при младежите и при юношите.

Даниела Камбурова-Александрова пък стана вицешампионка при жените на дистанцията при олимпийски формат – 1500 плуване, 40 километра колоездене и 10 км бягане, като за малко изпусна държавната титла.

Нели Мирчева остана трета при девойките и грабна бронзовия медал.

„Доволни сме от представянето на нашия отбор на държавното в Камчия на основна дистанция по триатлон.  Въпреки, че не спечелиха медали искам да отлича с много доброто си представяне  Даниел Грозев, който бе на косъм от челната тройка, Никол Грънчарова, Алек Александров, Ростислав Костадинов, Елемира Тодорова, Георги Огнянов и Цвятко Гогов.  

Като цяло състезанието бе доста тежко в тази изключително трудна  дисциплина. Браво на всички „екстриймчета“, коментира главният треньор на „Три Екстрийм“ Даниела Камбурова – Александрова. 

Related posts

Leave a Comment