Български съдии с нов престижен наряд в Лига Европа, ръководят плейофа „Селтик“ – „Судува“ в четвъртък


След отличните оценки от 8,5 и авторитетно съдийство в мача от Лига Европа между холандския „Витес“ (Арнем) и шампиона на Швейцария „Базел“ преди две седмици, УЕФА отново даде високо признание на българските футболни рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов. Двамата пловдивчани получиха днес нов много престижен наряд.
Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов – първи асистент-рефер на един от най-завързаните двубои от Лига Европа – между шотландския шампион „Селтик“ и литовския „Судова“. Първата среща между двата тима завърши 1:1.
Реваншът е в четвъртък от 22 часа българско време на стадион „Селтик Парк“ в Глазгоу и е решителен мач реванш от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Другият помощник е варненецът Диян Вълков, а четвърти съдия – Станислав Тодоров.

Така нашите арбитри ще бъдат единствените български съдии, които заедно с „Лудогорец“ ще участват в плейофите на Лига Европа.


Само преди месец Кабаков и Маргаритов се справиха безупречно и в Белград на срещата между „Партизан“ и „Тракай“ (1:0) от квалификациите на Лига Европа. След перфектно съдийство в сръбската столица двамата пловдивчани получиха суперлативи от съдийския комисар на УЕФА Йорн Вестларсен и най-високите оценки.
Нека припомним, че преди 2 месеца пък Георги Кабаков и Мартин Маргаритов също получиха отлични оценки лично от комисаря на УЕФА – ирландеца Джерард Пери, за ръководения от тях 1/4-финал от младежката Шампионска лига между „Тотнъм“ и „Порто“ /0:2/ в Лондон.
Преди това, Кабаков и Маргаритов се справиха безупречно и с други три завързани мача от Лига Европа – между италианския „Аталанта“ и „Аполон“ (Лимасол), както и „Евъртън“ – „Ружомберок“ и „Розенборг“ – „Вардар“.

Related posts

Leave a Comment