Спортните журналисти избраха Митко Димитров за баскетболист №1 на Пловдив в анкетата на „Темпо Нюз“


Националът Митко Димитров бе обявен за най-добър баскетболист на Пловдив за изминалия спортно-състезателен сезон 2017/2018. Това стана известно след обявяване на резултатите от проведената анкета сред спортните журналисти, инициирана и организирана от информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net.
Официалното обявяване на резултатите се проведе на брифинг и стегнато тържество в залата на ресторант „Китчън“ в кв. „Кючук Париж“ в Пловдив, при засилен медиен интерес и в присъствие на част от клубното ръководство на БК „Академик Бултекс 99“, начело с президента на клуба Васил Врачев.
В анкетата на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии.
На базата на техните предложения и мнения бе направена официална класация на призовата тройка, според вота, на всички журналисти, участвали в допитването.
В допитването се включиха 19 спортни журналисти от 15 медии, като техният вот отреди 47 точки за победителя – Митко Димитров. Втори с 34 точки в класацията стана Мартин Дурчев, пред Васил Бачев с 10 точки. Първите двама в анкетата няма да бъдат част от мъжкия тим на Академик Бултекс 99 през новия сезон. Митко Димитров ще продължи кариерата си в Балкан, а Мартин Дурчев реши да приключи спортната си кариера и да се отдаден на бизнес плановете си. Специалната красива купа на победителя в анкетата бе връчена лично от президента на клуба Васил Врачев.
„Това е много хубава инициатива на екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт TempoNews.net, да което искрено ги поздравявам. Те винаги са показвали висок професионализъм и любов към работата си, каза Васил Врачев. – Радвам се, че момче от Пловдив спечели тази анкета на Темпо Нюз сред спортните журналисти.
Надявам се класацията да продължи и в следващите години и да става все по-оспорвана. Пожелавам на Митко успех в новия му клуб и в националния отбор Митко ще ни липсва, както и Мартин Дурчев, но привлякохме нови играчи и смятам, че отново ще бъдем конкурентноспособни. Ще се борим отново за първата четворка, но ако не успеем – няма да е фатално. Смятам, че шампионатът ще бъде с една идея по-добър. Това е идеята да се вдига нивото на баскетбола в България. “
Клубът се разраства, имаме нужда от хора, затова имаме нов треньор – Дарко Костич, а Асен Николов пое функциите на главен мениджър. В началото бях сам с трима треньори и започнахме от нулата. Сега 4-ти сезон ще играем в елита, което никак не е малко. Всяка една година надграждаме.
Спортният директор Тина Димитрова се включи много добре. В предстоящия сезон има идея да играем повече мачове в Колодрума. Работим с успех и при подрастващите, 14-годишните ни момчета постигнаха безпрецедентен успех и спечелиха и трите купи, за които играха – първенство, Купа на България и Балканска купа – без нито една загуба от български отбор.
Искаме да превърнем и по-големите възрасти във фактори, които да се борят за титли, и да направим от Пловдив баскетболен център на България. Трудно е, защото има дефицит на треньори, но всичко това го правим за доброто на града и на баскетбола, каза още Васил Врачев.

„Благодаря на всички, които са гласували в анкетата. Радвам се, че съм имал силна конкуренция, благодаря на съотборниците ми, с които ще си останем приятели цял живот. Надявам се следващият победител в тази анкета да подобри успехите ми. Радвам се, че конкуренцията тук става все по-голяма, защото когато има такава – има надграждане – иначе се стои на едно ниво, каза Митко Димитров. – Искам да изразя моята благодарност към отбора. И трите пъти, в които съм играл тук, съм се чувствал като у дома си.
Академик Бултекс 99 ми подаде ръка в много важни моменти и това няма да го забравя – миналата година след контузията ми, и тази – след обединението на Левски и Лукойл, когато се оказах нежелан в новия тим. Надявам се с игрите ми и тези на целия отбор да сме зарадвали пловдивската общественост и да сме запалили децата по спорта, което е най-важното.
Направихме добър сезон, който можеше да бъде още по-добър с малко късмет и по-голяма психическа устойчивост от наша страна. Отивам в клуб с традиции, основното, което надделя за трудното ми решение бе възможността да играя в силен европейски клубен турнир. Искам да помогна на Балкан да печели в Европа, а в шампионата се надявам да се борим с Левски Лукойл за титлата.
Смятам, че първенството ще бъде още по-оспорвано от миналото. Отборите правят силни селекции – Академик Бултекс 99, Рилски спортист, Балкан, Левски Лукойл и Берое ще си оспорват призовите места, без да изключвам младия тим на Академик Сф, както и Ямбол и Спартак Плевен. Искам да побеждавам и с националния отбор, каза още Митко Димитров.

Related posts

Leave a Comment