Хиляди участваха в Йога арт фестивала „Пловдив за младите“, ще става традиционен


Хиляди пловдивчани и гости на града участваха в големия Йога арт фестивала „Пловдив за младите“, който се проведе на 15 юли т.г., установи екип на „Темпо Нюз“.
Интересът към събитието, което бе на хълма Бунарджик по централната алея, от страната на МОЛ – Марково тепе, бе доста голям. То премина при завидна масовост, като продължи точно 10 часа – от 10 до 20:00 часа.

Да уважат и практикуват тази древна и много популярна философия в Пловдив дойдоха и многобройна група любители от чужбина, а организатори на проявата бяха Йога арт студио Шанти към Сдружение Шанти и Йога Арт Фест – „Пловдив за младите“.


Във фестивала бяха съчетани йога практики под съпровода на музика на живо – DJ, оперно и народно пеене, лечебните звуци на тибетски пеещи купи и други инструменти – всичко това предизвика голяма атракция и интерес.
„За кулминация участниците рисуваха свободно и отключиха своя творческия потенциал“, обясниха организаторите.

Изнесени бяха любопитни и поучителни лекция на тема: „Йога за деца“, и такива за отключване на творческият потенциал чрез йога, музика и рисуване.
Демонстрирана бе йога по двойки, както и Акро йога за младежи  –  с включени медитации и рисуване с тебешир на асфалт и на платно с различни бои и техники.
Посетители и участници се насладиха на специализирани уроци с изпълнения на индийски танци,  на древната игра кендама, и разнообразни „работилници“ за децата и здравословна почерпка.
Получи се един много хубав празник, който най-вероятно ще стане традиционен от догодина, планират организаторите.

Related posts

Leave a Comment