Срамни „Левски“ и Делио Роси – коментар на Митя ИВАНОВ


Какъв срам само! Истински резил… Или аз май нищо не разбирам от футбол…
Добре де, но да отпаднеш от отбор на футболно джудже като Лихтенщайн, където футболистите им ходят на работа като автомонтьори, сервитьори или бармани със ските на рамо, не си ли е направо срамно?  И то много срамно…
Не знам какво правят в Левски футболисти като Аймен Белаид, Антони Белмонт, или пък прехвалената звезда Жорди Гомес, който получава една от най-високите заплата на футболист в България.
Всъщност Гомес игра ли срещу Вадуц, че нещо не го видях на терена. Играха май само Габриел Обертан и Иван Горанов. Другите играха Ганкино хоро.
И не е ли по-добре хората от БФС да забранят повече на Левски да участва в евротурнирите, за да не излагат България?  Поне докато не си оправят къщичката…

Нали Левски били отборът на народа, както само те май се наричат… Народът обаче сега не е с тях, защото му омръзна вечно някой да им е виновен за неуспехите…
В Левски го няма левскарският дух…  С години от „Герена“ си прогонват своите собствени кадри, които сами са си създали… Та вижте колко левскари в момента играят в други отбори – повече от една дузина.  Т.е. – един цял отбор.
Да се откажеш преди началото на сезона от истински левскари като Васил Панайотов, Антонио Вутов, та дори и от Роман Прохазка, който също стана прероден левскар, си е направо харакири.
И с какво е по-добър този безличен швейцарец Давиде Мариани от освободените? Или пък Аймен Белаид – кажете ми, че малко не разбирам…
В отбора липсват левскарските сърца и май истинските мъже. В сегашния „Левски“ те явно се броят на пръстите само на едната ръка.
Защото мъже бяха само тези, които въпреки горчивия хап и унижение срещу Вадуц не се изплашиха да отидат при разярената синя агитка, за да им се извинят от името на отбора.

А клетият Делио Роси къде беше досега? Какво направи той като треньор, за да подобри микроклимата в съблекалнята, където знам, че има момчета, които не си говорят.
И защо извади капитана на отбора Божидар Митрев още на полувремето, с което на практика сам си прекъсна връзката с отбора.
Къде бе Роси по време на селекцията? Или както той самият сега се измъква – бил само треньор, та да сме питали шефовете.
Проблемът в Левски очевидно е в сбърканата самата система на работа. Така е от години…
Къде са техните юноши?
Защо се взимат наемници с недоказани качества?
На какъв принцип се прави селекцията? И кой точно я прави?
С кои мениджъри се работи? И защо се работи с тях?..
Защо в отбора е бъкано с чужденци?
Само питам… защото не разбирам от футбол…

Снимка: LAP

Related posts

Leave a Comment