Нов успех на триатлонистите от „Три Екстрийм“ в Плевен


Поредно силно представяне направиха  триатлонистите на пловдивския „Три Екстрийм“, на националния открит турнир по дуатлон за купа „Плевен“.

В силната конкуренция на отбори от Плевен, Стара Загора, София, Пазарджик и Баня, на отлично подреденото трасе в парк „Кайлъка” за колоездене и бягане, пловдивчани отново блеснаха в повечето  възрастови групи.
Младата надежда Стелла Грънчарова спечелия златния медал при момичетата,  Димитър Генов измъкна  бронза при юношите.
С отличия от Плевен сe завърнаха още още Георги Огнянов, Стилиян Дечев и Христо Панев.


„Макар, че не намериха място на почетната стълбичка искам да отлича нашите таланти Никол Грънчарова, Владимир Минков и  Алек Александров, които показват голямо израстване като състезатели. Браво на всички „екстриймчета“, коментира главният треньор на „Три Екстрийм“ Даниела Камбурова – Александрова.

При мъжете първото място спечели  националът Александър Сръндев, който се готви за участие на олимпийските игри в Токио, Япония. Втори се класира треньорът на плевенския клуб по триатлон Иво Илиев, а трети остана пловдивчанинът Александър Генов.
При жените първа финишира Йоалена Гешева от клуба на Баня, а втора – Ася Борисова от София.

При младежите Кристиян Великов финишира втори след национала Борислав Палашев от Пазарджик. Палашев ще участва в Европейското първенство по триатлон в Австрия, а Великов на 24 юни ще стартира в Букурещ на Европейска купа по триатлон.

В надпреварата за купа „Плевен“  участваха над 160 състезатели от 9 клуба в страната.

Related posts

Leave a Comment