Голмайсторът Стивън Петков за 7 дни хвърли патерици с методиката „Гарабитов“


Голмайсторът на Ботев Стивън Петков само за 7 дни хвърли патерици и експресно възстанови контузения си глезен. Това стана със специалната методика на известния наш специалист и лечител Иван Гарабитов, който му приложил лечение с апарат за космонавти
„Виновникът“ толкова бързо да се изправя на крака след тежката контузия на десния глезен е заслужилият треньор по борба Иван Гарабитов“. Това разкри в предаването „Тази неделя“ по bTV  смият футболист  Стивън Петков.
На въпроса на водещата Мариана Векилска как от вечна резерва стана голмайстор на отбора, футболистът отново посочи сред виновниците Иван Гарабитов и неговата специална методика за достигане на върхови спортни постижения.
„Преди 10 дни оперирах крака, махнаха ми 3 винта от счупения десен глезен. Отидох в център „Гарабитов“ с патерици. Буквално след 7 дни ги хвърлих и започнах тренировки“.  Така кратко описва хронологията на оздравяването си Стивън Петков.

Иван Гарабитов му прилага методика, която включва матрично-ритъмна терапия, специални сиропи и упражнения, апликатори за стъпалата, които въздействат върху  органите на човешкото тяло. Матрично-ритъмната терапия е създадена от немски учени за бързото възстановяване на атрофиралите мускули на космонавтите. Тя влия на клетъчно ниво, като вкарва увредените клетки в ритъм, ефикасна е при всякакви проблеми на опорно-двигателния апарат, въздейства и през гипсова превръзка /шина/.
„Ако обикновено възстановяването след травма е от 3 до 6 месеца, при нашата методика то е за 10-15 дни“, подчерта в студиото Гарабитов. Експресното „влизане във форма“ на голмайстора Стивън Петков доказва думите му.
От 65 години Иван Гарабитов се занимава с философията на йога, от 45 години работи за създаването на програма, методика, с която да се постигат високи спортни резултати. Преди 20 години основава клуб „Чинмой“, като той е единственият, на който духовният учител Шри Чинмой разрешава да направи клуб на неговото име.
„Всичко, което съм научил от източната философия и от собствения си опит като треньор обединих в една от най-добрите програми за натоварване и възстановяване на спортисти“, казва Иван.
Част от лесните 5-минутни упражнения, някои от които заместват 13-15 км бягане или  5-7 тона натоварване във фитнеса, демонстрира в студиото на „Тази неделя“ Стивън Петков заедно с водещата Мариана Векилска. 10-минутното предаване с нападателя на Ботев (Пловдив) и Иван Гарабитов може да видите във видеото на bTV: https://www.btv.bg/video/shows/tazi-nedelia/videos-nedelia/njakolko-lesni-stapki-s-koito-da-vlezem-vav-forma.html 

Related posts

Leave a Comment