УЕФА с голямо признание за нашите футболни рефери Кабаков и Маргаритов, гласи ги за Шампионската лига

 
След отличното и авторитетно съдийство на мача Франция – Ирландия (2:0) в Париж онзи ден, УЕФА призна по достойнство българските футболни рефери Георги Кабаков и Мартин Маргаритов.
Под непрекъснат дъжд и пред близо 80 000 зрители на митичния „Стад дьо Франс“, двамата пловдивчани са получили най-високите оценки за ръководството си на срещата, в която те се справиха безупречно.

Веднага след мача високопоставени хора от УЕФА са съобщили на Кабаков и Маргаритов, че двамата още в следващия сезон ще получават мачове от най-престижния клубен турнир – Шампионската лига, научи „Темпо Нюз“.

Ден след неофициалните индикации от УЕФА – още вчера, Съдийската комисия на Европейската футболна централа публикува новата класация на международните рефери за сезон 2018/2019 година, в която Георги Кабаков е включен в най-високата Първа категория на международната съдийска ранглиста на реферите. Така Кабаков със сигурност от новия сезон ще бъде българският представител на най-големите и важни мачове в Европа – европейски и световни квалификации, Шампионска лига и Лига Европа, а Мартин Маргаритов – негов първи асистент рефер.

Заслуженото признание на двамата елитни наши рефери е заради добрата им работа във вътрешната и международна сцена, а УЕФА по принцип се базира в ранглистите на представянето на реферите през изминалия сезон.

Related posts

Leave a Comment