Иновативно пловдивско училище стартира кампания за овладяване на агресията  


Ръководството на основно училище „Елин Пелин“ съвместно с Ротари клуб – Пловдив Интернешънъл стартира кампания за овладяване на агресията. Проявата е под наслов „Броя до 10“, а първият семинар с участието на родители, преподаватели, психолози и ученици ще се проведе утре – 1 юни, от 18 часа в двора на школото.
По време на кампанията специалисти ще правят демонстрация на техники срещу агресивното поведение в обществото, а под формата на ролеви игри и решаване на казуси ще се търсят методи за туширането на конфликти.
Инициатор на иновативното събитие е директорът основно училище „Елин Пелин“  Татяна Вангелова, която не крие амбиции кампанията бързо да се популяризира и да се превърне в традиция не само в нейното школо, но и в другите училища в Пловдив.

„Агресията е завладява обществото и често сме свидетели на нейното проявление. Задължени да се справим с агресията, като възпитаваме децата да се борят с нея още от най-ранна възраст. Затова иницирахме това събитие, което е по белгийски модел, и се надяваме то да придобие по-широка публичност“, коментира Татяна Вангелова.

След приключване на семинара деца от основно училище „Елин Пелин“  ще демонстрират своите театрални умения по заплетени сюжети и казуси с форми на агресия от ежедневието.
На база на резултатите от събитието „Броя до 10“ пък, специалисти ще изготвят проекти за по-нататъшната работа с родителите и децата в тази насока.


„Ние, преподавателският колектив на основно училище „Елин Пелин“ винаги търсим нови съвременни методики, за да постигнем нужните резултати. За втора поредна година сме признати за иновационно училище и сме длъжни да мислим и показваме нови нетрадиционни форми на обучение и иновативни практики“, допълни Татяна Вангелова.
Специален гост на събитието се очаква да бъде кметът на район „Западен“ Димитър Колев.

Related posts

Leave a Comment