Писта „Дракон“ приема  втория кръг на автомобилото шоу „Тайм Атак България“

Писта „Дракон“ в Калояново ще приеме тази неделя втория кръг на автомобилната надпревара „Тайм Атак България“, научи Темпо Нюз.
Състезанието се нарича Bardahl Round 2 и в него могат да участват както пилоти със състезателни автомобили, така и любители.
Напливът за участие е голям – 65 пилоти са се записали да се пуснат в надпреварата, като в нея те ще се борят срещу часовника в опит да направят възможно най-бързата обиколка на писта „Дракон“.
Програмата започва в 10 часа, а записванията са прекратени още преди месец и половина, след изчерпване на всички свободни места.
Очакванията са за сериозна битка в генералното класиране между шампионът за 2017 година – Явор Карастоянов с BMW M3 E92, който спечели и 1-вия кръг, и Димитър Иванов с Honda S2000, който завърши на 3-та позиция при дебюта си в шампионата преди два месеца.
Много интересна битка се очертава и в най-многобройния клас – T3, където няколко Subaru Impreza WRX STi, ще се борят срещу BMW M3 F80 и BMW 650i Supercharged, както и срещу Mitsubishi Evo 9 и Evo 7. В клас Sport пък две М4-ки, ще се съревновават с M3 F80, M6 и A45 AMG.

Ще бъдат предоставени ваучери за безплатно замерване на техния дино стенд на всеки 10-ти в генерално класиране, както и 15 ваучера за безплатна 10-минутна сесия на пистата в София – Ринг мол.

Трима участници ще се възползват от спечелените награди от 1-ви кръг и ще участват безплатно в Bardahl Round 2, като освен това, ще могат да се възползват и от услугите от професионалните инструктори, с чиято помощ се очаква сериозно да подобрят времената си за обиколка.

BMW отново е най-многобройната марка сред заявените участници и БМВ – клуб България ще наградят трите най-бързи БМВ-та със специално изработени купи. Този път не липсват и представители на марката Рено и поради тази причина Рено клуб България ще награди от своя страна трите най-бързи RS-ки, също със специално изработени купи.
Отново има и силно женско присъствие, поради което организаторите от Тайм Атак България ще наградят трите най-бързи дами със специално изработени купи.

С това автомобилно шоу продължава  тазгодишният шампионат „Тайм Атак България“ , като организаторите се надяват на атмосферните условия да бъдат отлични за моторни спортове, защото според синоптици времето през неделя ще бъде благосклонно към състезатели и автомобилни фенове.

Феновете ще могат да се насладят на бързи коли и страхотни пилотски умения, които ще държат нивата на адреналин високи през целия ден. ѝ

И така – тази неделя, писта Дракон – Калояново. Входът за зрители е 5 лева.
Забавата и празникът са гарантирана, както за върли почитатели на автомобилните спортове, така и за хора, които просто искат да видят нещо различно, обявиха организаторите.

 

Related posts

Leave a Comment