Алекс Начева и Габи Петрова в спор за две титли на международния турнир „Пловдив“


Европейската вицешампионка в зала от 2015 година Габриела Петрова от Локомотив Пд и световната вицешампионка за девойки до 18 години Александра Начева от Ботев Пд излизат една срещу друга в спора за две шампионски титли – в скока на дължина и в тройния скок. Това ще стане по време на традиционния международен турнир по лека атлетика „Пловдив“, който ще се проведе в събота – на 19 май, на градския стадион край Гребната база.

Габи и Алекс ще премерят сили първо в сектора за дълъг скок от 14 часа, а 3 часа по-късно и във финала на троен скок, като и двете влизат в състезанието с много добри резултати.
Но последния турнир в Руен, Петрова се приземи на торен скок на 14.48 м, но при попътен вятър +4.4 м/сек., а Алекс стана втора с 13.88 м (+2.5 м/сек).
Ден по-рано обаче Начева записа силен резултат в скока на дължина – по време на международния турнир „Младост“ в Русе. Младата и много талантлива възпитаничка на треньора Стойко Цонов подобри личния си рекорд в дисциплината – 6.18 м, и се приземи на трето място в световната ранглиста за сезона при връстничките й и на първо в европейската. Преди атлетката от Ботев –Пловдив в световната ранглиста са само Янислей Карион (Куба) – 6.28, и Акелия Смит (Ямайка) – 6.22.
Освен Габриела и Александра и други изявени пловдивски състезатели се очаква да се пуснат в надпреварата – Георги Цонов, Лиляна Георгиева, Митко Ценов, Златозар Атанасов, Ивана Иванова и Величко Манолов. Осен тях на стадиона край Гребната база се очаква да дойдат Момчил Караилиев и Денис Димитров.
Силният международен турнир по лека атлетика „Пловдив“, се организира за трети пореден път, като тази година заявки за участие има от 110 атлети от 41 клуба.
Модерна старт – стоп система, лицензирана от Международната федерация по лека атлетика, ще засича фаул-стартовете на атлетите.

Related posts

Leave a Comment