Строг белгиец инспектира международния колоездачен тур „Мемориал Димитър Янков”


Международният колоездачен съюз U.С.I. изпрати белгиеца Людо Смейерс за главен комисар на поредното издание на международния колоездачен тур на шосе „Мемориал Димитър Янков”, кръг от Световната купа за младежи.
Авторитетният и иначе строг международен съдия от Лиеж първо инспектира и одобри трасето, подредено по алеите на курортния комплекс Слънчев бряг, Несебърския и Бургаския регион.
След това Смейерс по време на техническата конференция изрази задоволството си от видяното, като даде отлична оценка за организацията на състезанието и перфектното домакинство от страна на хотел „Хризантема“ .
„С оглед са силните отбори и участниците тази година в това традиционно състезание, очаквам то да е много оспорвано. Постарали сме се „Мемориал Димитър Янков” отново да защити високата си класа и ниво“, коментира един от директорите на надпреварата Христо Хинков.
Специален гост на състезанието е директорът на многофункционална спортна зала „Колодрума“ в Пловдив Галина Китена. За два дни напористата и амбициозна дама проведе поредица от работни срещи с шефовете на чуждестранните отбори. “
На тях Китена ги запозна подробно с отличните възможности и условия за подготовка и състезания, които предлага  спортната база в Пловдив, разполагаща с покрит колодрум от световно  ниво и най-качествената настилка на пистата от сибирска лиственица.
Както е известно международното състезание е в памет на Димитър Янков – почетен гражданин на Несебър, голям общественик, туристически деятел и основател на колоездачен клуб „Несебър“, а главен  организатор и домакин е „Слънчев бряг хотел холдингс” АД.

Related posts

Leave a Comment