10 отбора спорят от днес за футболна купа „Пловдив“, турнирът организира Гено Добревски 


10 отбора от страната започват спор от днес за  футболна купа „Пловдив“, в силен Национал​е​н​ турнир за  за деца до 12-годишна възраст. Състезанието​ ​стартира ​следобед ​на спортен комплекс Футболна арена „ВЕЛД“ ​ и организирано и спонсорирано изцяло от бившия футболен национал и бивша звезда на ФК „Ботев“ Гено Добревски.
Надпреварата на Пловдив е петдневна – започва ​днес  и ще продължи до 6-и април, за когато са насрочени мачът за 3-4 място /от 10 часа/ и финала от 11,30 часа.
Ще се проведе по правилата на вече утвърдената от Българския футболен съюз национална програма за подготовка за малки футболисти до 12-годишна възраст –  Футбол 9.
Турнирът ще събере малки футболни таланти във възрастова група –родени 2007 –а година .
Откриването ​му днес ​ще бъде с мача между домакините от ​​​​ВЕЛД“ и Футболна академия „Царско село“, от 13,30  часа.
„Идеята е футболна купа „Пловдив“ да се провежда 2 пъти в годината – през април и през септември, като се превърне в традиция за града“, коментира Гено Добревски.


Освен Ботев и Локомотив Пд и домакините от ФК „ВЕЛД“, турнирът ще събере под тепетата представители на елитни футболни школи в България като ДИТ – София, Черноморец Бургас, Футболна академия „Царско село“, „Червените дяволи“ – Хасково,  „Орлета“ – Пазарджик и Етър-Велеко Търново.
В него 10​-те​ отбора​  са разпределени в ​две ​предварителни групи.
„Радващо е, че интересът към турнира е голям, още повече че програмата Футбол 9 вече набра голяма скорост у нас. Основната цел е да бъдат създадени подходящи условия, при които децата в ранна възраст да покажат своите умения и качества в една специфична и много атрактивна разнородност на футболната игра. Очакваме качествени мачове и много емоции за родителите и децата“, каза още Гено Добревски.
Футболният ас е извадил лични средства, за да обезпечи изцяло турнира, съдийските и медицински такси, многото награди, та дори и почерпка за малчуганите след приключване на състезанието, освен медали за всички участници той е осигурил и купи за призьорите, като и отделно индивидуални награди за най-добрите.

Related posts

Leave a Comment