Гено Добревски организира силен национален детски турнир за футболна купа „Пловдив“


Голям национален турнир за футболна купа „Пловдив“  за деца до 12-годишна възраст стартира на спортен комплекс Футболна арена „ВЕЛД“ утре.  Състезанието е организирано и спонсорирано изцяло от бившия футболен национал и бивша звезда на ФК „Ботев“ Гено Добревски.
Надпреварата на Пловдив е петдневна – започва утре – 2 април, и ще продължи до 6-и април, за когато са насрочени мачът за 3-4 място /от 10 часа/ и финала от 11,30 часа.
Ще се проведе по правилата на вече утвърдената от Българския футболен съюз национална програма за подготовка за малки футболисти до 12-годишна възраст –  Футбол 9.  Турнирът събере малки футболни таланти във възрастова група –родени 2007 –а година .
Откриването ще бъде с мача между домакините от „ВЕЛД“ и Футболна академия „Царско село“, от 13,30  часа.
„Идеята е футболна купа „Пловдив“ да се провежда 2 пъти в годината – през април и през септември, като се превърне в традиция за града“, коментира Гено Добревски.
Освен Ботев и Локомотив Пд и домакините от ФК „ВЕЛД“, турнирът ще събере под тепетата представители на елитни футболни школи в България като ДИТ – София, Черноморец Бс, Футболна академия „Царско село“, „Червените дяволи“- Хасково, „Орлета“ Пз и Етър. В него ще участват общо 10 отбора, като тимовете ще бъдат разпределени в предварителни групи.

„Радващо е, че интересът към турнира е голям, още повече че програмата Футбол 9 вече набра голяма скорост у нас. Основната цел е да бъдат създадени подходящи условия, при които децата в ранна възраст да покажат своите умения и качества в една специфична и много атрактивна разнородност на футболната игра. Очакваме качествени мачове и много емоции за родителите и децата“, каза още Гено Добревски.
Футболният ас е извадил лични средства, за да обезпечи изцяло турнира, съдийските и медицински такси, многото награди, та дори и почерпка за малчуганите след приключване на състезанието.
Освен медали за всички участници той е осигурил и купи за призьорите, като и отделно индивидуални награди за най-добрите.

Related posts

Leave a Comment