Деца от ОУ „Елин Пелин“ усвояват учебния материал с иновативни практики и нетрадиционно обучение

Нови съвременни методики на обучение и нетрадиционно усвояване на учебния материал показаха деца от пловдивското основно училище „Елин Пелин“. Това стана по време на пъстър Пролетен празник за децата в район „Западен“, организиран от училището.

Инициативата премина под надслов „Иновациите в училище – път към успеха“, като в нея по забавен начин и с нетрадиционно обучение бяха показани иновативни практики и методики на обучение на децата от 1-ви до 7-ми клас по всички учебни предмети в училище.

Децата изнесоха богата програма, поднесена като едно изключително приключение, имаха театрални изяви,  а техните песни и танци дадоха допълнителен заряд на тържеството.
Под формата на забавни ролеви игри, викторини с награди, импровизирано изпитване, децата демонстрираха завидни знания и умения.

По време на празника малчуганите станаха корабокрушенци на безлюден остров и за да се спасят трябваше да покажат знания по всички предмети, които се изучават в училище.
В своеобразната викторина, която също бе част от програмата, имаха възможност да се включат и гостите на тържеството, сред които бе и кметът на район „Западен“ Димитър Колев.
Кметът на район „Западен“ участва активно наравно с децата и родителите в една от игрите – забавната викторина, подготвена от директора на училището Татяна Вангелова.

Тържеството събра стотици родители и гости, а заседателната зала в кметството се оказа тясна за многобройните желаещи да го посетят.

„Чудесна инициатива – браво! Видяхме, че с повече мисъл децата могат много по-лесно да научават често сложни за тях терминологии и процеси, залегнали в учебния материал. Под формата на ролеви игри и състезания те много по-бързо се докосват до знанията. Ето това е пътят за промяната в образователната ни система, особено в началното училище, за която толкова много се говори у нас – коментира Деница Петрова, майка на едно от децата второкласници в училището.


„Ние, преподавателският колектив на основно училище „Елин Пелин“ сме свикнали винаги това, което афишираме и да го правим и да постигаме нужните резултати. Ние сме признати за иновационно училище и сме длъжни да мислим и показваме нови съвременни форми на обучение. Нямаме право да разочароваме децата – техните знания и умения са наш приоритет и няма да пожалим труд, професионални умения и средства, за да могат децата да получават по-качествено образование“, обясни директорът на учебното заведение Татяна Вангелова.
„Поздравления за ръководството, учителите и децата на ОУ „Елин Пелин“ за този хубав пролетен празник, който организираха. Инициативата под надслов „Иновациите в училище – път към успеха“ ни показа нагледно как по забавен начин може децата да усвояват нови знания и да се забавляват. Заедно с директора на училището Татяна Вангелова имах възможност и да раздам грамотите на най-добре представителите се ученици в състезанията по български език и математика. Благодаря на децата и техните учители за прекрасното тържество, което ни подариха в навечерието на Възкресение Христово, коментира кметът Диметър Колев.


Колев подари на Вангелова огромен красив букет с цветя с думите: Продължавайте така да творите и да работите нетрадиционно – децата са нашето бъдеще и те заслужават качествено обучение“.
Колев заедно с директора на училището Татяна Вангелова раздаде грамоти на най-добре представителите се ученици в състезанията.
Събитие бе своеобразен подарък за ученици, учители и родители в навечерието на светлите великденски празници. Пролетният празник „Иновациите в училище – път към успеха“ вече се превръща в традиция за училището, като това е пета поредна година, в която се провежда подобно нетрадиционно събитие за алтернативно обучение и подход в образованието.

ВИЖТЕ ОЩЕ СНИМКИ:


Related posts

Leave a Comment