Пловдивски футболни рефери с пореден  престижен наряд в Шампионската лига


Едни от най-добрите български футболни съдии – пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов, получиха поредния си изключително престижен наряд за мач от Шампионската лига.
Въпреки допусната грешка на Кабаков в мача Дунав – ЦСКА, той бе определен да бъде главен съдия, а Маргаритов ще му бъде първи асистент-рефер на мача утре от четвъртфиналите на младежката шампионска лига между отборите на Тотнъм и Порто Реал Мадрид и Борусия (Дортмунд).  Срещата е утре вечер на стадион “ Уайт Харт Лейн“ в Северен Лондон. Другият помощник е варненецът Диян Вълков.

Нарядът на двамата пловдивчани в английската столица Лондон е поредното им голямо признание в Европа след като през декември получиха отлични оценки за съдийството си в други два мача – от груповата фаза в младежката шампионска лига между отборите на Реал Мадрид и Борусия (Дортмунд), а месец и нещо преди това  в срещата от Лига Европа между „Аталанта“ и „Аполон“ (Лимасол).
За този сезон за двамата пловдивски рефери  това е 8-мата им международна изява – те ръководеха с успех мача в Истанбул Турция – Албания, световната квалификация U21 между националните отбори на Швеция и Румъния, както и други два мача от Лига Европа – Евъртън – Ружомберок и Розенборг – Вардар.
Пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов са двамата от най-новите български международни съдии по футбол.
Това стана възможно след като Кабаков и Маргаритов, заедно с колегите си Мартин Венев и Диян Вълков, преминаха успешно два курса и изпити централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

Въпреки, че сравнително отскоро те носят на екипировката си емблемата на FIFA /УЕФА ги постави в ранглистата през 2013 година/, Кабаков и Маргаритов в качеството си на международни съдии се справят отлично и постоянно получават престижни и авторитетни наряди зад граница. Там обаче нашите съдии не са поставени на огромния психологически натиск и голямо напрежение, което съпътстват българското
съдийство, смятат специалисти.
Малко информация да двамата пловдивски рефери:
Георги Кабаков е роден на 22 февруари 1986 в Пловдив. Започва да съдийства на 15-годишна възраст, през 2001 година.
В професионалния футбол навлиза през 2005 година. Дебютира в „А” група през 2007 година, където вече има ръководени близо 80 мача. В професионалния футбол те са над 130. Завършил е Европейски колеж по икономика в Пловдив.

Мартин Маргаритов е роден на 8 януари 1988 в Пловдив. Започва да съдийства през 2005 година, на 17-годишна възраст. Дебютира в „А” група като асистент през май 2008 в Бургас, в мача между отборите на „Черноморец” и „Вихрен” (Сандански).
До момента има над 70 мача в „А” група и над 180 в професионалния футбол („А” група, „Б” група и Купа България). Завършил е Медицинския университет в Пловдив, специалност „Дентална медицина”.
Син е на известния професор по спорт Веселин Маргаритов, зам. – ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Related posts

Leave a Comment