Национален детски турнир събира в Пловдив елитни футболни школи


Голям национален футболен турнир „Пловдив Сити къп“  за деца до 10-годишна възраст,  ще се проведе в началото на март на спортната база в Младежкия център на Гребната база, научи Темпо Нюз.
Футболната надпревара е за малки футболни таланти, родени през 2009 и 2010 година, стартира на 2 март  и е част от календара на вече утвърдената от Българския футболен съюз национална програма за подготовка на малки футболисти до 10-годишна възраст – Футбол 5.
Състезанието ще приключи на 4-и март, когато от 10 часа е мачът за третото място, а от 11 часа е финалът.


Освен Ботев и Локомотив Пд, турнирът ще събере под тепетата представители на водещи елитни футболни школи в България като Левски, Берое, Бургас, Черно море, а главен организатор е футболен клуб „Пловдив Сити“, начело с основателя на клуба Петър Кумановали.
В него ще участват общо 16 отбора – по 8 за двете възрастови групи – набор 2009 и 2010-та, като тимовете ще бъдат разпределени в предварителни групи.
Турнирът и ще се проведе по правилата на националната програма за подготовка за малки футболисти до 10-годишна възраст – Футбол 5.
Ф5 или Футбол 5 е спецефична разнородна програма за детски футбол, с отбори  съставени от по 4 полеви състезатели и един вратар.


„Радващо е, че интересът към турнира е голям, още повече че програмата Футбол 5 вече набра голяма скорост у нас.  Основната цел е да бъдат създадени подходящи условия, при които децата в ранна възраст да покажат своите умения и качества в една специфична и много атрактивна разнородност на футболната игра. Очакваме качествени мачове и много емоции за родителите и децата“, коментира бившият изявен футболист на „Ботев“ Димитър Орманов, който е един от основните организатори на турнира  и отскоро треньор в школата на ФК „Пловдив Сити“.

„Стана традиция футболен клуб „Пловдив Сити“ да организира подобни турнири. Правим го за децата, защото в тази възраст те също имат нужда от игрова подготовка. Амбициите ни са да продължим традицията с нови турнири на национално ниво“, обясни пред Темпо Нюз основателят на клуба Петър Кумановали.
На турнира са поканени футболните легенди Христо Бонев – Зума и Петър Зехтински, както и асовете на „Ботев“  Тодор Неделев и Лъчезар Балтанов, които ще наградят призьорите.

You may also like...

Add a Comment