Предприемчив спортист – бизнесмен построи уникално еко селище

75860_142501832468482_604484_n
Предприемчив бивш спортист, сега успешен бизнесмен построи уникално еко селище в прочутото с хилядите си лозови масиви и чудесно вино село Илинденци. Бившият хандбален национал Илия Кутлев вече почти е завършил амбициозния си проект, който се очаква да отвори врати за посетители и  гости в най-скоро време.
43-годишният столичанин лично ще отреже лентата за официалното откриване на авангардния екологичен комплекс. Откриването на това ново начинание и ще бъде на дата, на коята ще има известна символика и ще бъде добър знак за успех, смята Кутлев, без да уточнява точната дата.
Самото селище и изгранено с много любов и професионализъм, а голямата атракция е, че то е направено само от естествени материали, което е най-важното за посетителите.

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a87413420617ffe855077c7443b070bb0da97
Наши и чужди туристи ще пийват от течния винен еликсир в специално построени по стари изпитани строителни технологи с еколологично чисти и материали.
Столичаниният предприемач Илия Кутлев, който е роден в Илинденци, е построил 6 различни по форма постройки – кръгла, елипса, правоъгълна, тип „Охлюв“, тип „Осмица“ и оригинална винарна.
Постройките вече са изцяло завършени, остава само да се оборудват и да се извършат довършителни работи по двора и оградата, обясни бизнесменът, който е разработил уникалното селище с успешно спечелен и реализиран проект по Програмата за развитие на селските райони.
252545_194330253952306_3696695_n
„Всичко беше направено както от естествени, така и от специални еко материали – оригинален камък от този регион, глина, слама и дърво. Покривите са с тикли – камък за облицовка.
Отдавна исках на направя нещо оригинално в моя регион и съм щастлив ще постигнах мечтата си“, обясни Кутлев.
Целта на Илия била да направи нещо атрактивно в родното си населено място. Като успешен спортист, играл в елита, и вече доказан бизнесмен, в работата си той ежедневно влага много дисциплина и професионализъм. С работата си компромиси не прави, за да бъде винаги на високо ниво в тежкия строителен бизнес. Винаги влага много старание при изграждането на всеки свой строителен обект. Това той очевидно го е постигнал и при строителството на уникалното си туристическо съоражение в Илинденци.
„Желанието ми беше да помогна с каквото мога за по-голям тласък на туризма в този регион, да осигуря колкото си може повече посетители и гости в Илинденци и съм много доволен, че успях да го постигна. Освен това така ще рекламираме и хубавото и пивко вино от този регион, което се произвежда тук. Шестте еднофамилни еко къщи разполагат с 30 места. В тях гостите ще дегустират напитката на боговете“, щастлив е Илия Кутлев.

Related posts

Leave a Comment