Тошко Неделев отвя конкуренцията за футболист №1 на Пловдив за 2017 година


Халфът на Ботев Тодор Неделев бе обявен днес за футболист №1 на Пловдив на 2017-а година, в анкета на спортните журналисти в града под тепетата. Класацията бе организирана от информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронния сайт ТеmpoNews.net.
Неделев убедително спечели вота на спортните журналисти. Своя глас в класацията дадоха 51 журналисти от 29 медии, както и по двама представители от пресслужбите на Ботев и Локомотив Пд.

Тошко убедително стана първи със 110 точки като 27 спортни репортери поставиха 24-годишният национал на първото място, а  14  – на 2-рото.
Пръв подгласник на Тодор Неделев в анкетата стана капитанът на Ботев – Лъчезар Балтанов, който събра 74 точки, а трети – бившият голмайстор на Локомотив Пд и настоящ на Берое – Мартин Камбуров, със 55 точки, което оформи резултатите във възродената от екипа на информационна агенция „Темпо Нюз“ и електронният сайт TempoNews.net традиционна анкета.

„Много се радвам за тази награда. Благодаря на организаторите и спортните журналисти за оценката. Пожелавам се да съм жив и здрав и да правя добри игри за Ботев (Пд) и да помагам на отбора“. В момента изцяло сме се съсредоточили върху подготовка. На този етап мисля само подготовката и идващите мачове“. годината“ казах, че мога да напусна Ботев (Пд), но го направих, защото имаше телевизии. Какво да кажа друго? За момента няма оферти от чужбина. Мисля, че лятото ще имам оферти, но ще преценим с ръководството кое ще е най-добре за мен“, каза развълнуван Тодор Неделев.
„Мното съм доволен от тази награди. Няма значение дали си първи или втори, важно е когато хората те оценят по достойнство – каза пък Лъчо Балтанов – Бях контузен в началото на 2017 годи. Радвам се обаче, че се преборих и се върнах на терена. Наградите са хубаво нещо – едно признание. Всичко е плод на усилията, които полагаш. Щом хората са преценили, че трябва да съм пред Мартин Камбуров, значи съм се представил по-добре. Не ми е странно, че съм пред него“.

Победителите бяха наградени от легендата на пловдивския футбол Петър Зехтински,  представителят на Българския футболен съюз Огнян Златков,  от Младен Стойчев – представител за България на световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари Uhlsport, от директора на радио Пловдив Чавдар Каришев и спортният журналиснт от Българска национална телевизия Митя Иванов.
„Темпо Нюз“ учреди и обяви днес и други две награди – за най-добър чужденец, играл в Пловдив,  бе избран Омар Косоко, а за най-добър пловдивски футболист, играещ в чужбина бе определен Георги Христов, състезател на американския Тампа Бей.


В анкетата на „Темпо Нюз“ имаха право да участват всички журналисти, пишещи и говорещи за спорт от пловдивските медии, както и кореспонденти или репортери на Пловдив за националните медии, като условието е те в момента да са действащи журналисти.
Класацията бе съобразена единствено с журналистическите мнения и дадения от медиите вот.
Анкетата не бе задължителна и затова в нея можеха да гласуват само тези, които имат желание и искат да подкрепят идеята.
Тазгодишната анкета „Футболист на годината 2017“ бе организирана с доблър успех и публичност от информационна агенция „Темпо Нюз“ и сайта ТеmpoNews.net, с медийната подкрепа на радио Пловдив и световната марка за спортна екипировка и спортни аксесоари Улшпорт – Uhlsport, в лицето на Младен Стойчев – представител на компанията за България.

Церемонията и награждаването на победителите бяха излъчвани пряко от Първо студио на радио Пловдив в ефира на БНР  и предавани пряко по специализираната спортна медия Пловдив Дерби – PlovdivDerby.com, както сайтът Трибуна Пловдив.

Related posts

Leave a Comment