Пловдивски футболни рефери с нов престижен наряд в Шампионската лига, ръководят мача  Реал Мадрид -Борусия (Дортмунд)


Едни от най-добрите български футболни съдии – пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов, получиха изключително престижен наряд за мач от Шампионската лига.
Кабаков е определен да бъде главен съдия, а Маргаритов – първи асистент-рефер на мача утре от груповата фаза в младежката шампионска лига между отборите на Реал Мадрид и Борусия (Дортмунд).
Срещата е утре вечер на стадион „Алфредо ди Стефано“ в испанската столица Мадрид.
Другият помощник е софианецът Мартин Венев.
Нарядът на двамата пловдивчани в Испания е поредното им голямо признание в Европа, след като преди месец те ръководиха друг завързан мач от европейските клубни турнири – срещата от Лига Европа между „Аталанта“ и „Аполон“ (Лимасол), а след това и приятелската среща Турция – Дания в Истанбул.
Преди това пловдивските рефери  пък ръководеха и други  престижни мачове в Европа като  световната квалификация U21 между националните отбори на Швеция и Румъния, както и други два мача от Лига Европа – Евъртън – Ружомберок и Розенборг – Вардар.

Пловдивчаните Георги Кабаков и Мартин Маргаритов са двамата от най-новите български международни съдии по футбол.
Това стана възможно след като Кабаков и Маргаритов, заедно с колегата си Мартин Венев от София, преминаха успешно два курса и изпити централата на УЕФА в Нион (Швейцария).
Въпреки, че сравнително отскоро те носят на екипировката си емблемата на FIFA /УЕФА ги постави в ранглистата през 2013 година/, Кабаков и Маргаритов в качеството си на международни съдии се справят
отлично и постоянно получават престижни и авторитетни наряди зад граница.
Малко информация да двамата наши рефери:
Георги Кабаков е роден на 22 февруари 1986 в Пловдив. Започва да съдийства на 15-годишна възраст, през 2001 година.
В професионалния футбол навлиза през 2005 година. Дебютира в „А” група през 2007 година, където вече има ръководени над 70 мача. В професионалния футбол те са над 130. Завършил е „Европейски Колеж“ в Пловдив.
Мартин Маргаритов е роден на 8 януари 1988 в Пловдив. Започва да съдийства през 2005 година, на 17-годишна възраст. Дебютира в „А” група като асистент през май 2008 в Бургас, в мача между отборите на „Черноморец” и „Вихрен” (Сандански).
До момента има над 60 мача в „А” група и близо 180 в професионалния футбол („А” група, „Б” група и Купа България). Завършил е Медицинския университет в Пловдив, специалност „Дентална медицина”.
Син е на известния професор по спорт Веселин Маргаритов, зам. – ректор на ПУ „Паисий Хилендарски“.

Related posts

Leave a Comment